Ko Beltinčan pride v Dornavo

10. 1. 2020 ob 18:30

@KK Dornava

Ekipa1234T
KK Dornava149162160
KK Beltinci2026131675

Statistika

Poročilo

KK Dornava – KK Beltinci
10.01.2020
Zapisničar: Martin Frajnkovič
Časomerilec: (večni) Šega Borut

Ko Beltinčan pride v Dornavo…Dornava - Beltinci

…in prvo vidi malo telovadnico…nisem znal razbrati iz njihovih obrazov. Ali je to dobro ali ne. Nekaj so kimali, nekaj šušljali. Mislim pa, da jim je bolj pasalo, kot ne. Še posebej glede na njihovo številčnost.

Kot smo že vajeni, Beltinčani niso ravno nek sinonim za množičen igralski obisk. Zdaj jih je bilo za celo peterko, brez menjave. Še dobro, da so prišli v Dornavo 😀 V Takih primerih time-out pride prav, če ga rabiš.

Nobena ekipa ni ravno blestela na ogrevanju, zatorej je bila tekma tudi temu primerna. Čeprav prva četrtina še kaže nek “odpor” domačih, je bila slika na terenu zelo jasna. Beltinčani so spridom izkoriščali manjko domačih pod košem in Novak je veselo zbiral pike. 12 od svojih 26 čez celo tekmo. Pol še imaš not Bojneca, te pa veš, kje si. V tej četrtini je pri domačih najbolj omembe vredna, trica od skoraj polovice, mariborskega lükarja. 14 – 20

Drugo četrtino so Beltinčani stopili na plin, naredili tisto, kar so rabili za drugi polčas. 9 – 26. Vsi so se vpisali med strelce medtem, ko domači niso imeli preveč priložnosti za doseganje košev. Polčas 23 – 46.

Drugi polčas lahko zelo enostavno opišemo. Đoni je videl, da nima smisla se bockati pod košem z našim Danilotom in Blažičem. Ker nista mogla. Sta se trudila ampak fizika in tehnika delata svojo. Danči si je hitro nabral dve osebni, Blažič isto…in Novak je gentlemansko odstopil od svoje centrske igre in se pomaknil za trico. Šeral žoge, malo skok, žoga ven…Odlično so v igro vključili Gošnjaka, ki je bil na koncu tekme drugi strelec ekipe s 22 točkami.

Pri domačih so vse tekme bolj ko ne iste. Se trudi(m/j)o. 😀 Vpisali smo se na strelce vsi. Še Dejek nas je prišel po dolgem času malo pogledat. Pohvalno!

Pohvaliti gre Beltinčane, ker so igrali košarko za dušo in ne na rezultat. Če bi želeli, bi nam lahko centrska linija dala laganini 60+ točk. Pa so raje igrali in se imeli fajn. Nič na silo, nič na 100+točk. Vedo, da se preserevati proti slabšim, nima smisla.

Bolj jih je nervirala misel, kje bi lahko po tekmi igrali pikado. In smo jo. Skupaj – Beltinci in Dornava – Mark Caffe. Kruhek je pripeljal pice, pikada pa po dvojice. Mix. Ni bilo razlike, kdo je od kod.

Beltinci – kapo dol =)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja