Triler kot vedno

13. 4. 2019 ob 17:00

@KK Miklavž

Ekipa1234T
KK Ruše211641960
ŠD Kidričevo1515141357

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Miklavž
Tekma za 3.mesto
Sodnika: Sok, Fajt

Pred več kot 30. leti sem bil igralec KK Miklavž. Nastopali smo v 2. SKL vzhod. Na tekmi proti Šentjurju je nasprotni igralec na ogrevanju ob zabijanju (to takrat ni bilo ravno nekaj vsakdanjega) zlomil tablo. Na srečo je bil prost termin in smo tekmo čez pribl. 2 uri odigrali v Hali B na Sejmišču. To, da je na ogrevanju zlomil tablo je po  takratnih pravilih pomenilo tehnično napako in tekma se začela s 2 prostima metoma za nas.

Na začetku tekme za 3. mesto je kapetan Kidričevega Školnik ob rokovanju sodnikoma, malo za šalo in malo zares, dejal tehničnih napak pa danes ne, ker smo že ves budget porabili. Glej ga zlomka! Prvi skok kontakt Turka in Obrovnika. Turka je v skoku obrnilo in grdo je padel ter udaril ob parket z glavo. Sodnika nista piskala, igralec Samo Turk pa se je razhudil in sodnika sta mu dosodila tehnično napako. Bila je 2 sekunda tekme. Razen zgoraj omenjene je to 2. najhitrejša tehnična napaka od kar sem tako ali drugače v košarki.

Kar se tekme tiče že tretjič letos – triler. Pa začnimo 1x pri koncu. Točno minuto do konca 58:51 za Ruše in dva prosta meta. Škrinjar, ki sicer soliden izvajalec, je oba zgrešil. Na drugi strani trojka Lešnik (4 trojke). Slabo podamo iz avta in koš. Spet Lešnik in 58:56. Minuta odmora 35 sek do konca. Spet ne damo in napad za Kidričevo. Imamo še »mali faul«a, a delamo na trojki 5 sekund do konca. Kapetan Školnik zadene prvega ostala dva na srečo zgreši. Petek po prekršku zadene proste mete, Školnik pa še 1x zgreši pol sekunde do konca.

Sicer borbena tekma in velika smola s poškodbami pri gostih. Že v 1.polčasu Holc in Bek. Posebno poškodba kolena slednjega ni izgledala lepo in mu na tem mestu želimo čim hitrejše okrevanje. Torej Ruše boljše v 1. polčasu, v drugem pa nasprotniki menjajo obrambo in mečemo trojke kot na fronti – kdo bo prvi. Žoga kar noče skozi obroč. V zadnjem delu le nekaj damo ter ob solidni obrambi pridemo v opisani zaključek.

Kljub neljubim dogodkom s poškodbami je bilo to športno srečanje. Sodnika sta dosodila 2 tehnični napaki – meni povsem upravičeno, sta se potrudila in solidno opravila svoje delo. Na koncu smo si športno segli v roke in komaj čakali, da nazdravimo in se malo okrepčamo. Iča in Lepi sta dobro pekla. Lepo  organizirana športna prireditev in čestitke organizatorjem kakor tudi vodstvu lige.

V Rušah smo kljub manjšemu razočaranju v polfinalu zelo zadovoljni s sezono. Adecco je bil razred zase in čestitke za pričakovano zmago. Vse ostale ekipe so bile po našem mnenju zelo izenačene in so odločale malenkosti. Čestitke tudi novim prvoligašem iz Miklavža.Ruše

To je to in se vidimo naslednjo sezono. Malo škoda, da ne pišejo poročil poraženci, ker bi ziher bilo bolj atraktivno. Ajde!!!

FOTOGALERIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja