Kaj zdaj, še igramo, al smo prvaki??

28. 3. 2019 ob 21:00

@II. Gimnazija Maribor

Ekipa1234T
ICOS2715101365
ŠD Ptujska Gora1413181257

Statistika

Poročilo

Kaj zdaj, še igramo, al smo prvaki??

Vpršanje šefu lige na letošnji tekmovalni sistem, kjer ima lahko vsak dodatno debato. Ampak je bilo na mestu. In po odgovoru sledi…

Spoštovane, spoštovani,

Lep pozdrav iz druge gimnazije od prvakov druge lige PARKL v sezoni 2018/2019.

V zgodovini ekipe smo postavili nov mejnik. Ni kaj. Ponosni smo sami na sebe, saj smo odigrali neverjetno dobro sezono. Da se vrnemo na lansko poletje in povemo nekaj o začetku. V športu in poslu velja eno pravilo. Če želiš biti srečen v tem, kar počneš, moreš včasih kaj spremeniti. V Oldičih smo naredili točno to. Imeli smo grenke izkušnje preteklosti, bili blizu pa še vedno daleč. Hiteli smo za cilji in jih kot po pravilu, sami uničili bodisi z slabim vodenjem, samim s sabo, Cirkovcami, pa spet s Cirkovcami in verjetno ponovno s Cirkovcami. Prva odigrana sezona leta 2012 je bila sezona tistih nas članov, ki smo z Adecco ekipo osvojili naslov prvaka druge lige. Rekli smo, fajn se met, mlajši pa naj laufajo. Problem je samo to, da imamo tisti športni moški ego in gremo na polno vedno. Ja na terenu nismo ne mi in ne nasprotne ekipe zato, da se sončimo. Niti v Dornavi ne 😊. Zbadanja, pozitivna, negativna, vsaka jaka..spada vse to zraven. In Oldiči smo naredili pred sezono remont v smeri iskanja novih ciljev. Poiskali smo tiste, ki si želijo biti v vrhu druge lige, ki imajo nek motiv probat nekaj drugega. Fina kombinacija. Fantje smo šli na pir in se zmenli. Kak? Tak in gremo.

Včeraj smo bili na ciljni ravnini. Po absolutno nesmiselnem tekmovalnem sistemu, smo po osvojenem prvem mestu v rednem delu, morali odigrati še dve tekmi proti četrto uvrščeni ekipi rednega dela, ekipi Ptujske Gore. Slednji so nas »sfockali« v polfinalu druge lige že pred dvema letoma in je bil občutek malce mešan. Verjeli smo vase, ampak ta občutek in spomin na povratno tekmo v Majšperku, kjer sta se od aktivnega igranja poslovila »boss« in legendarni Miki, je ostal. Prejšnji teden v prvi tekmi smo komaj skrpali ekipo in po res izrednem »fajtu«, dobili za točko. Poročila še nisem prebral in sem tole omenil zgolj kot, dejstvo.

Ekipa Gore zna špilat. Če je kdo mislil, da smo se sprostili ob dejstvu, da igramo proti četrto uvrščeni ekipi, se moti. Res je, premagali smo jih v rednem delu 2 x, ampak ti dve tekmi sta drugačni. Oldiči smo se zavedali, da je od junaka do bedaka kratka cesta. Kljub izkušenim igralcem, je bil priokus sistema in vsega skupaj, grenak. A po prvi tekmi smo vedeli, da nas bo na povratni več in lažje bo. Toda, ali je bilo?

Ekipa Gore je uletela z desetimi na teren in to je znak, da gre zares. Ni bil ravno neki prime termin, ampak drugače žal ni šlo. Po razpoložljivosti in motivaciji igralcev pa lahko zatrdimo, da termin ni bil težava in vse je bilo ready za zadnjo tekmo oldičev in Gore v sezoni. V naših glavah filozofija branit točko prednosti ni bila opcija.

V prvi četrtini smo tako bili priča res odlični igri ekipe Adecco Old Stars. Kombinacija, trojka, pod koš, izolacija, ..vse po maslu, kot da bi trenirali najmanj 2 x na teden. Odlična prva četrtina in neke bojazni za končni uspeh oldičev, nismo videli. V drugi je malce zaškripalo. Gostje so se ogreli, menjavali obrambo iz cone v posamično in nazaj. Domačim so se prikradle napake v končni podaji in gostje so se pričeli približevati. Če so domači dosegli v ¼ 27 točk, so jih v drugi 15. Polčas je domačim kar prav prišel. »Še dve in mamo to«, je bilo sporočilo na klopi. Poznala se je utrujenost igralcev in kanček več nervoze v vodstvu ekipe. Izkazalo se je, da upravičeno. Ekipa Gore je pričela tretji del atomsko in prednost domačih je nevarno kopnela. Začel se je basket fajt za vsako obrambo in vsako točko. Oldiči so hodili po žerjavici in iskalo se je tistega, ki bo barko varno popeljal v pristan. Našel se je eden. Ime in priimek. IZTOK OCEPEK. Domači all starovec je v obeh tekmah z Goro bil absolutni MVP, pa rečimo temu, našega finala za prvaka. Včeraj je celo iz nemogoče situacije s hrbtom obrnjen dosegel koš v kritičnem trenutku. Skok gostov je bil mejnik v vsej zgodbi. Domači centri so bili nemočni v določenem trenutku in igralci Gore so resnično dokazali in pokazali potencial. Razlika je bila le še 5 točk za domače in tudi v zadnjo četrtino se je šlo s takim ritmom. Obramba domačih je ubranila prvih 6 napadov Gore, ki so zadnji del igre pričeli s tehnično napako zaradi igralca več na igrišču. Želim povedati, da nam je vsaka lahka točka, pa četudi je to prosti met, prav prišla. Ni šlo v napadu nobeni ekipi. Pri domačih je spet nekaj sestavil MVP Ocepek in nervoze je bilo kar veliko. Umirila sta jo delilca pravice s tehničnima napakama.

Zaključna faza je bila odločena nekje minuto in pol pred koncem tekme. Domači so bili ponovno na 10, gostje so pa takrat rekli nekako v smislu »ok, dost je« Dali so vse od sebe in igrali odlično. Na vse napade so domači nekako odgovorili. Na uho mi je prišlo, da se je s to tekmo od igranja poslovil Vodušek in če je to res, Rok, vso srečo naprej, kjerkoli že. Morda pa 3 x 3. Košarke se baje ne moreš »kar tako rešit«

Zmaga domačih in prvaki druge lige. Kaj še rečt na to? Nič. Dojeli bomo komaj na zaključku. Velika stvar za malo ekipo. Uživali smo v druženju in v vsem, kar nam je postransko in obstransko dala oranžno črna Spalding žoga.Oldstars - Ptujska Gora

Kot se spodobi, smo šli čez cesto na enega. Ja, danes je vseeno delovni dan in ponoči še Gogi in Luka. Ampak vse še pride in pride zasluženo.

Hvala vsem nasprotnikom za dobre tekme in odnos. Vseeno je več spoštovanja med ekipami v drugi lig, kot v prvi.

Lep pozdrav od prvakov iz druge.

FOTOGALERIJA

1 odziv

  1. ta_ki_razmislja pravi:

    Lepo napisano poročilo. Naj bo vzgled in osnova za naslednje leto, kako mora biti napisano poročilo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja