Starše ubranile prednost s prve tekme

29. 3. 2019 ob 20:30

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše2216141062
KK Starše131691351

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Ruše
Gledalcev 65
Sodnika: Kereži, Sok

Že pred polfinalom je bilo jasno, da se srečata dva izenačena tekmeca. Zato je bila razlika na prvi tekmi dokaj presenetljivo visoka in glede na izenačenost težko dosegljiva za nas. V Rušah menimo, da smo bili s strani sodnikov zelo podcenjevalno tretirani. Višek domačinskega sojenja se je zgodil 15 sekund do konca, ko je naš igralec Hartman stekel sam na polaganje a ga s hrbta potisnil domači igralec tako, da je zgrešil in padel pod koš. V nasprotnem napadu je v zadnji sekundi zadel Kac. Razlika je, če greš na povratno tekmo s -13 ali -17. Naša jeza in bojazen, da je to pa preveč se je pokazala za upravičeno.

Pisec poročila s prve tekme nam očita zakaj toliko jeze češ saj to je amaterska liga. Ne vem zakaj je potem trener Vaupotič apeliral na našega predstavnika Plohla in komisarja lige, da se povratna tekma v Rušah prestavi, ker imajo 4 igralce v ZDA. Izkazalo se je, da je šel le eden-Husič. Pri nas je tudi šel kapetan Plohl v ZDA in ni igral na nobeni tekmi pa nismo tarnali. So pa dosegli cilj, da smo se več kot s tekmo ukvarjali kako ugoditi, da bo najbolj prav. No pa po večini ima prav! Jezi se za tiste stvari na katere imaš vpliv. Teh je bilo veliko iz naše strani. Od slabih odločitev (individualna taktika), čitanje igre ter posebej zgrešeni prosti meti. Na tiste, ki pa nimaš vpliva pa pusti.

Povratna tekma v Rušah. Kar lepa kulisa. Sicer ne toliko gledalcev kot lani proti Ramsom, a vseeno so bili prisotni nekateri predstavniki klubov, sodnikov, komisar lige in igralci. Gostje snemajo tekmo in nič ne prepuščajo naključju. To sicer ni amatersko obnašanje a je  meni osebno je zelo všeč, da se nivo organizacije in lige nasploh dvigne višje. Očitno pa so pravilno ocenili, da hokejske čelade in ostala oprema  le ne bodo potrebni.

Začetek izenačen tam prvih pet minut, nato pa smo Rušani odigrali boljše v napadu. Juš Mašat je bil razpoložen, sledil mu je Petek. Pri gostih je dal Stepišnik (7 točk) več kot smo računali. Na prvem odmoru lepih +9.

Po menjavah pri Rušah nismo bili več tako uspešni v napadu. Drame in Kac sta sorazmerno pod kontrolo a se je v igri 1 na 1 izkazal Pesek. Ta del se konča neodločeno in ostaja +9.

V Rušah smo več menjali in poizkušali držati dober ritem. Delno nam je to uspevalo in povišamo na +14 po 3.delu.

Zadnji del začnemo še bolj odločno ter nekje 6 minut do konca povedemo +20 (58:38). A gostje po asistencah Drameta in 2 trojkah Kaca, ostajajo zelo aktivni. V Rušah nismo uspeli izkoristiti nekaterih lepih situacij in postajali vse bolj nervozni. Poizkušali smo z igro pod košem a ni ne koša, ne faula. So pa v ključnem trenutku koraki??? Nikakor se ne želimo izgovarjati na sojenje. V zadnjih minutah smo gostom podari 3 žoge za čiste kontre, sami pa smo katastrofalno izvajali proste mete in tako pač ne moreš uloviti tako velike razlike. Porabili smo vse minute odmora, igrali z najbolj izkušenimi a ni šlo. Sojenje je bilo dobro in niti malo domačinsko. Škoda, da takšnega nismo bili deležni tudi kot gostje.

Čestitamo ekipi Starš, da so pokazali visoko moralo. Imajo najboljšega organizatorja v ligi (čestitke David Drame). Vedno dobro presodi kaj je najboljše za moštvo in ima situacijo nenehno pod kontrolo. Zelo dober je tudi drugi branilec (Jasmin Husič). Mičo Kac je drugi najpomembnejši člen. Odlično se pokrival s našimi centri in poentiral, ko je bilo najbolj potrebno. Ajhmajer je opravil veliko predvsem v obrambi v napadu pa nekajkrat zadel po skoku v napadu ali na utekanje. Ostali so se lepo vključevali in bili pomebni členi ekipe. Čestitke tudi trenerju Vaupotiču in sodelavcem. Želimo vam, da boste več kot dostojen tekmec v finalu.

V Rušah po spletu okoliščin drugo leto zapored igramo v malem finalu. Smo razočarani in kar se tega tiče so fantje iz Kidričevega zagotovo v prednosti. V vsakem primeru lahko pričakujemo še eno lepo in izenačeno tekmo.

3 odzivov

 1. watershek pravi:

  Da pokomentiram malo iz nase strani, manjkali so Husic, Volaric ter Bunta. Ne samo Husic…
  Da smo snemali in tudi pri mizi imeli enega, je stalna praksa kadar gre za pomembne odlocitve ze par let, ker se je vcasih dogajalo da se je pri rezultatu “sustralo”. Ne pravim da bi se v Rusah, poznam zapisnicara se iz let igranja za Ruse…
  Glede sodnikov, ponovno, tudi na nasi strani je bilo veliko napak in ce na koncu potegnemo crto, je bilo v tem delu izenaceno za obojne…

  Za kaj vec pa debata kdaj drugic…

 2. Igor pravi:

  Kdo je šel v ZDA! Slabo si prebral, sicer pa imaš prav: “Vsake oči imajo svojega malarja”

  • watershek pravi:

   Kolikor vem je bilo receno da nam bodo 4je ali 3je manjkali, ne pa da gredo vsi v ZDA. Mogoce je kdo narobe razumel trenerja… Zanimivo da se je iz komentarja samo to prebralo 🤪

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja