Ni še odločeno

23. 3. 2019 ob 18:00

@ŠD Ptujska Gora

Ekipa1234T
ŠD Ptujska Gora2020211778
ICOS1821192179

Statistika

Poročilo

Ni še odločeno
Sodnika: Fajt, Lanšček
Gledalcev: 11

Za nami je predzadnje dejanje letošnje sezone in sicer smo se domači Gorčani pomerli s prvo uvrščeno ekipo po rednem delu Adeccom. Tekma še ni dala končnega zmagovalca in novega prvoligaša saj je še pred nami povratna tekma.

Domačih se nas je zbralo 9 in poškodovani začasni trener Pšajd, gostov pa je bilo samo 6. Tekma se je že takoj začela na »pune« saj je bil vložek res velik in temu primerna je bila tudi igra. Bilo je veliko prekrškov in tudi nepotrebnih besed med nasprotniki, vendar tudi to dela tekmo zanimivo. Srečanje je potekalo podobno od začetka do konca, smo pa imeli domači vseskozi rahlo pobudo in vmes vodili največ za kakih 8 točk, sicer pa so nam nasprotniki vseskozi dihali za ovratnik. Kratka klop se jim ni pretirano poznala na kondiciji, domačih pa nas je bilo 9 šele v drugem polčasu, ko se nam je z zamudo pridružil Jazbec. O izenačenosti tekme govori tudi statistika četrtin (20:18, 20:21, 21:19, 17:21) kar je pomenilo infarktno končnico, zagotovo pa bi bila še bolj infarktna, če ne bi bilo še povratne tekme. Tako smo bili v zadnji minuti povsem skupaj (vseh podrobnosti se zaradi igranja ne spomnim) in odločale so malenkosti, kjer se je gostom manj tresla roka, saj smo domači zgrešili zadnje 4 proste mete kot tudi zapravil zadnjih 10 sekund napada za zmago. Pri domačih se je ponovno najbolj izkazal vsestranski Sledič (29 točk), pri gostih pa Ocepek (28 točk). Naj še omenim rekordno število (verjetno tudi % meta) zadetih trojk pri domačih in sicer smo jih zadeli kar 13.

Tekma je bila zelo gledljiva zaradi izenačenosti, pristopa obeh ekip, medsebojne zgodovine srečanj in vložka, ki bo dal novega prvoligaša. Težko rečem kdo si je bolj zaslužil zmago in kdo si jo je bolj želel, imajo pa gostje več želje po prvi ligi, saj še tam niso bili :) vseeno pa čestitke iz naše strani za zmago in se vidimo na »drugi« ko bo padla kocka…

Zahvala še Kaji in Barbari za zapisnikarsko mizo ter našemu društvu ŠD Ptujska Gora za podporo skozi vso leto.

GV

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja