Končno tako kot je treba...

22. 3. 2019 ob 21:00

@KK Starše

Ekipa1234T
KK Starše2221201578
KK Ruše1811161661

Statistika

Poročilo

KONČNO TAKO KOT JE TREBA…

15.kolo Starše - Ruše_4

Pa smo dočakali prvi polfinale. Prvo na domačih tleh, proti mladi ekipi Ruš. Obojni smo si želeli zmage, ki pomeni veliko za dvig morale in motivacije pred povratno tekmo. In ker nas je blo na tekmi manj kot gostov, očitno tudi nov recept za zmago. :)

Začetni skok, Kac spet dobi… To ne morš verjet če ne vidiš… Tak kot golmanom pri fuzbalu seštevajo minute brez prejetega gola, tak bomo očitno mogli Kacu štek zaporedne tekme z dobljenim začetnim skokom 😀 Skok je dobil, na žalost pa žoga po par odbojih v roke gostom iz Ruš. Pa je šlo prvih par metov na obeh straneh še mimo. Pa smo pol vseeno prvi zadeli mi. Smo pa končno igrali tak kot treba. Tak kot smo na začetku sezone. Vse je teklo gladko. Strelci za 3pike razpoloženi na obeh straneh. Že v prvi četrtini pade 6 trojk, 3 na vsaki strani (Drame 2x, Kac; Petek 2x, Obrovnik). Tud obramba je delala občutno boljše kot prejšnje tekme. Na koncu malo prednosti za nas. (22:18)

Zgodba v drugi četrtini malo drugačna. Boljša za nas, slabša za goste. Drame se razpali pri nas in da sam samo piko manj kot vsi gostje skupaj. Obramba končno dela točno tak kot bi vedno mogla. Se pa začne pojavljat nekaj nervoze na obeh straneh zaradi takih in drugačnih odločitev sodnikov. Napake ali določene odločitve so pač bile tak tak. Razlika je bila samo v tem, da so si gostje iz Ruš vzelo vse to malo preveč k srcu, mi smo pač sprejeli in guraj dalje. No, kakorkoli, naredli smo velik korak naprej in vodli že za 14pik! (21:11)(43:29)

Ob polčasu so gostje kovali nove plane v garderobi, mi pa samo v glavi, da je še vedno 0:0 (je tak Pero? :P) Rušani so probali, par minutk jim je še kr šlo ampak smo mi na srečo še vedno bli taki kot treba. Obramba še vedno delala v nulo, napad še tud delal skoraj 100%. Je pa že po polčasu mel Husič 3 osebne ter Drame na sredini 3je že 4 osebne. Oki je že dobo spet kaki sivi las več, skrbi delajo svoje. V tej četrtini so pri nas trgali Drame, Kac, Ajhmajer in Husič, ki je dal vse pike v tem delu s črte prostih metov. Prednost smo uspeli še malo povečat na +18 (20:16)

Zadnja četrtina, v glavi spet Perotova izjava da je še vedno 0:0. Ni popuščanja do petka 29.3. okrog 22:00. Do takrat je 0:0, pol pa bomo vidli če smo naredli dovolj. Gostje stisnejo, radi bi obrnili tekmo. Začnejo izgubljat živce, izvajat vedno večji pritisk na sodniško dvojico. Dve trojki v režiji Petka in Niča jim data nekaj upanja, pa uspemo mi kar hitro vrnit s prodori in ziher šuti. Kljub trudu gostov uspemo zadržat ogromno prednost in zmagamo za +17 (15:16)(78:61)

Pa da še malo pokomentiramo sodnike in predvsem obnašanje po tekmi. Strinjamo se vsi, da sta sodnika delala napake in imela določene odločitve čudne. Ampak dejstvo tudi je, da jih je bilo na obeh straneh približno enako. In če ti igra ne steče, ne moreš zato krivit sodnike. Logično, mi smo bli srečni, Rušani razočarani. Nekdo more zmagat… Mogoče bom zdaj marsikoga razjezil ampak dobili smo občutek, da gre gostom konkretno na živce to, da smo mi tu kjer smo brez treningov (razen 2 ali 3 pred sezono). Mogoče se motim, upam da se. Mi se še vedno zavedamo kaj pomeni črka A v imenu PARKL. In jo tako tudi jemljemo, čeprav bo počasi A čisto nepotreben. Zdaj pa še obnašanje… Želeli smo se mirno poslovit, ampak da trener in pomočnik gostov najprej sodnikoma solita pamet (ne pravim da sta, ne vem kaj se je dogajalo) in se v dvorani sliši samo njiju… Da eden od igralcev gostov začne razbijat po dvorani in govorit da bosta že vidla kak pa kaj, da se razbijanje nadaljuje tudi v garderobi…. Mislim da to vseeno, kljub napeti tekmi, kljub polfinalu, ne spada na nobeno tekmo. Sploh pa ne v (pa se opravičujem kak bo zdaj to izpadlo) amatersko ligo. Ampak je kaj je. Mi razmišljamo al naj pridemo v hokejski opremi na povratno, ker pomoje bo divje…

Pa če lahko vseeno po vsem tem poročilu, zapisu zaključim v bolj prijateljskem, spoštovanja vrednem kontekstu, hvala sodnikom in zapisnikarski mizi za opravljeno delo in hvala gostom za trdo, borbeno in športno tekmo. Pa en mali nasvet, igrajte za dušo, zato ker imate radi basket. Vsi vemo, da neke materialne koristi od tega nimamo, mamo pa to, da nam je še vedno fajn špilat, čutit borbenost in adrenalin ko gre na knap! Da vidimo in igramo kontra prijateljem, znancem,…

Se vidimo v Rušah! Verjamem da bo medvedje težka tekma!

Over&out

WaterShek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja