KK Črešnjevec vs TE ŠD Cirkovce

2. 11. 2015 ob 20:20

@

Ekipa1234OTT
KK Črešnjevec2222023875
ŠD Cirkovce151721141178

Statistika

Poročilo

Črešnjevec – Cirkovce : 75 : 78* (2:15, 22:17, 20:21, 23:14, 8:11)

Sodnika: Fajt, Šket (prišla na tekmo cca. 20 min prej)

Evo pa smo spravili pod streho našo prvo letošnjo tekmo, ki se je končala kot pravi triler.

Kot je razvidno iz rezultata prve četrtine, se domači nikakor nismo našli oz. smo delali vse, da bi verjetno podrli negativen rekord in ostali brez točke v prvi četrtini. Kljub vsemu, nam je vendarle uspelo v drugi polovici prve četrtine točkovno otvorit letošnjo PARKL ligo, gostje pa so v prvi četrtini predvsem preko Rojkota lepo polnili domači koš. Domači smo bili smo pravi »kanonfujter«.

Drugo četrtino smo se tudi domači otresli začetne treme in smo začeli zadevat. Žal je v drugi četrtini prišlo do poškodbe prsta pri Drevenšku, ki so mu jo gostje »nekako« sanirali. Domači smo počasi ampak vztrajno začeli lovit goste, vendar reakcije na klopi med odmori, niso kazale ravno, da smo zmožni ulovit razpoložene goste.

Tretja četrtina je bila po smislu napad-koš-napad-koš,…. Obramba je bila, vendar prevladoval je napad.

Četrta napeta četrtina. Domači smo, mislim da cca. 5 min do konca ulovili goste in tudi povedli. Žal sta dva ključna igralca domačih dobila 5 osebnih še pred koncem tekme, tako da smo ostali brez višine. Zadnje 4 minute smo se izmenjavali v vodstvu, čeprav je boljše izgledalo za domače, saj smo 14 sekund pred koncem vodili za 3 točke. Med minuto odmora, je bil pri domačih dogovor, da igramo obrambo brez faula in to smo tudi naredili. Med zadnjim napadom smo ves čas gledali na uro, da bi čimprej bilo konec, pokrili vse njihove strelce, nato pa se ti pojavi Majal na trojki, vrže vsi obstojimo in njemu OD TABLE pade za podaljšek. OD TABLE. Pa če bi mu dal verjetno še 10x iz istega položaja za metat, verjetno ne bi OD TABLE ZADEL.

V podaljšku, se je utrgalo Rojkotu, domači pa smo nekak proti koncu uspeli rezultat izenačit. Potem pa spet »jovo na novo«. Zadnji napad pripada gostom, držimo jih v obrambi kot »flajšter«, potem pa se ti tokrat pojavi Drevenšek s povitimi prsti in ti vrže trojko 4 sek. pred koncem in si v ri…. Žal smo v žaru borbe za zadnji napad domači izgubili žogo in tekma je bila odločena.

Povzetek. Lepa tekma, brez kompliciranja, odlični nasprotniki, sodniki opravili svoje delo odlično. Holc bil čisto priden, tak da je tretji polčas minil v prijateljskem vzdušju in priznamo zmago Cirkovčanom tudi v tretjem polčasu, ki so ostali še potem, ko smo že vsi domači odšli.

Cirkovcam želim uspešno sezono, s čim manj poškodb in upam da boste vsi okrevali v čim krajšem času in da se vidimo na povratni tekmi v vaši polni postavi.

Črešnjevec pa čaka naslednjo soboto težka tekma v gosteh proti Ptuju, vendar verjamem, da se bomo borili do konca kot smo se proti Cirkovcam.

PS – Komaj pa čakamo naslednjo domačo tekmo… To bo zanimivo…. Edino kar me skrbi je, da eden njihov igralec že zdaj razmišlja, kako bi se izgovoril za to tekmo, da ne bi rabil igrat…. Moja stava še vedno velja, če jo upaš sprejet…..

Rok Gajšt

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja