Skromen zaključek sezone

16. 3. 2019 ob 18:00

@KK Haloze

Ekipa1234T
KK Haloze2920221182
KK Miklavž22322125100

Statistika

Poročilo

Skromen zaključek sezone
Majšperk, športna dvorana osnovne šole, 16.3.2019
Sodnika: Šket, Senekovič
Gledalcev: 19

V zadnjem krogu sezone 2018/19 2. PARKL lige sta se v Majšperku pomerila domača ekipa KK Haloze in gostujoča ekipa KK Miklavž. Za domačine je bila to zadnja tekma letos, saj so s porazom v prejšnjem krogu zapravili vse možnosti za uvrstitev med top 4. Tekmo je v športni dvorani osnovne šole spremljalo 19 gledalcev.

Domači smo že kot ponavadi v tej sezoni začetek tekme pričakali oslabljeni, z le 6 igralci, povrhu pa še brez trenerja, ki je zaradi osebnih razlogov tekmo izpustil. Vendar pa se na to nismo ozirali. Brez kakršnega pritiska smo odigrali tekmo, ki za nas ni odločala o praktično ničemer.

Vstop v tekmo je tako bil na naši strani, saj smo z nekaj zadetimi trojkami hitro prišli do prednosti. Igrali smo našo značilno hitro igro in z hitrimi zaključki napadov delali veliko preglavic gostujoči obrambi. Tako smo celotno prvo četrtino prebili v vodstvu, zadeli smo kar pet metov izza črte 7,25. Prvi del igre se je končal z izidom 29:22 v prid domačinov.

V drugi četrtini pa so gostje začeli izkoriščati premoč na centerskem položaju in daljšo klop. Domači smo še naprej solidno zadevali v napadu, vendar pa so se pojavile težave v obrambi. Nasprotniki so jih seveda znali izkoristiti in rezultat obrnili v svojo korist. Drugo četrtino so krepko dobili, z rezultatom 20:32, ter na odmor odšli s petimi točkami prednosti (49:54).

Tretja četrtina je bila od vseh najbolj izenačena, kar je razvidno po rezultatu (22:21). Obe ekipi sta bili dobro razpoloženi v napadu, gostje po zaslugi metov za tri točke, domači s prostimi meti. Rezultat na semaforju je ob koncu 30. minut igre kazal 71:75 za goste in obetala se je zanimiva zadnja četrtina.

V zadnjih 10 minutah igre pa je do izraza prišla dolžina klopi. Zaradi hitrega tempa igre ter nabranih osebnih napak nam je domačinom začelo zmanjkovati moči. Nasprotnik je to kakopak znal dobro izkoristiti. Postavljena obrambna cona nas je naredila še dodatno statične, gostje pa so z nekaj zadetimi trojkami prišli na varno točkovno razdaljo, ki so jo brez težav držali do zaključka. Končni rezultat tekme se je ustavil pri 82:100, kar pa ne kaže realne slike dogajanja na parketu. KK Miklavž je na koncu prišel do zaslužene zmage in potrdil uvrstitev med najboljše štiri ekipe 2. PARKL Lige.

Za konec sezone je strelsko najboljšo tekmo prikazal domači kapetan Rakovec M., ki se je ustavil pri 30. točkah. Pri domačih sta še po 13 točk dodala Kropec P. in Predikaka S. ter po 12 točk Rakovec T. in Rakovec A. Gostje so si dobro porazdelili točke: 23 jih je dosegel Kores A., 22 Durović E. ter Habot B. 19 točk. Pohvala gre sodnikoma, ki sta odsodila korektno, ter zapisnikarski mizi, ki je kot vedno opravila dobro delo.

Kar se tiče celotne naše sezone je bila generalno gledano solidna. Ne glede na vse težave, ki smo jih imeli že od samega začetka, od trenerskega in igralskega kadra do vseh ostalih, smo pokazali, da smo lahko konkurenčni za sam vrh lige, vendar pa nam je na koncu nekaj vseeno zmanjkalo v borbi za najvišja mesta. Vemo, da imamo še precej možnosti za izboljšanje in nadgradnjo, ampak če bomo v prihodnje gradili na svetlih trenutkih in dobrih igrah, ki smo jih letos prikazali, imamo vse možnosti uvrstiti se v prvo ligo, kar je naša velika želja in cilj v prihodnjih letih.

Do ponovnega snidenja v naslednji sezoni, lep košarkarski pozdrav.

MR

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja