Masaker v Dornavi!

15. 3. 2019 ob 18:30

@KK Dornava

Ekipa1234T
KK Dornava2015222279
KD NONA Sobota3025191488

Statistika

Poročilo

OŠ Dornava
15.3.2019
Časomerilec: ČEH Danilo
Zapisnikar: INO Čoh

V goste nam je prišla ekipa, ki še nikoli v svoji zgodovini ni igrala v unikumu telovadnic v ligi PARKL – ekipa KD NONA Sobota. Na koncu prvega dela lige je naša ekipa bila njihov gost in so se izkazali za zelo korektno ekipo. Kaj povedati o sami tekmi? Tekma, ki ni odločala o ničemer drugem kot zgolj in samo o prestižu dveh predstavnikov ekipe. Na eni strani dolgojezičnega g.Dundeka in na drugi strani vzhajajočo zvezdo (ja, po vzoru 24(k)ur naslovi) TheMan-a. Pa po vrsti.

Prva četrtina oziroma prvi polčas je v v celoti pripadel ekipi iz Murske Sobote. Izkoriščali so svojo premoč na centrski liniji zgolj z enim razlogom. Da naredijo varno točkovno prednost in potem dajo minutažo igralcem, kateri je letos niso bili deležni kaj dosti. In na tem mestu morem priznati, da je to bila lepa gesta. Za našo ekipo oziroma naše Omladince ter za njihove igralce, ki so malo low na minutaži. Zato je bil drugi polčas tudi bolj zanimiv. V prvem delu sta tako pri gostih prednjačila Bilič Z. (11 točk) ter Ficko (12 točk). Pri domačih pa naš Omladinec Petek s 6 točkami. Prav toliko jih je dodal diametralna starosta (beri že veteran), naš mariborčan Blažič. V drugi četrtini je prigostih še dodal nekaj točk Žigo (8 točk). Pri domačih pa naš drug Omladinec Frajnkovič (4 točke), kateri je na negodovanje domače klopi le pokazal, da ima nekaj kohonez v sebi… (dolgo je rabil).

Drugi polčas pa je bila klasična košarka za dušo. Igrala se je dobra obramba in dober napad…pač glede na sestavo na igrišču. Končno smo dočakali tudi drugi koš g.Dundeka, ki ga je dosegel (deja vu?) preko TheMan-a. Odkrito povedano z izrazitim faulom na njem ampak očitno sta sodnika Kereži in Močnik skupno presodila, da glede na to, koliko izrazitih prekrškov je bilo storjenih nad domačim predstavnikom ekipe, da bosta tu pogledala skozi prste. Škoda. Ampak roko na srce mogoče zadeti prosti met, ne bi skazil končnega rezultata, o katerem kaj več kasneje.

Ma kaj kasneje…dajmo kar zdaj. Odkrito, brez zadržkov. Do domače ekipe so prispele razne informacije, da se gospod Dundek temeljito pripravlja na to tekmo. Po navdihu Tonija in njegove modrosti…Vježbaj, pi*ka ti materina! Pred samo tekmo je tudi delal na telesni pripravljenosti rok (beri vzdrževanje bazenov z wapom).  Tudi preko Knjige obrazov je bilo nekaj prcanj ampak (imenu primerno) TheMan se ni dovolil zmesti. Ne najdem besedne zveze, s katero bi lahko enoznačno opisal to demolacijo s strani TheMan-a. Zadet No look met vzratno skoraj iz linije prostih metov, trica iz sredine igrišča, 21 točk nad 4 točke g.Dundeka. Toliko raznovrstne igre še g.Dundek ni videl v svoji karieri in razumljivo je bilo, da se je domač trener napalil na mogoče igralne usluge v naslednji sezoni. 😀 😀 Je razumljivo. 😛

Bodi temu dovolj od internega dvoboja, ki je bil masaker!

Da ne pozabim slučano omeniti trojke Števaneca,ki je dodal prve točke na svoj konto v tej sezoni. Očitno bi moral več igrati kot g.Dundek ampak ok – spet smo zašli.

V drugem polčasu sta pri gostih konstanto držala tradicionalna Bilič ter Žigo. g.Dundek se več ni prebudil v igri (beri celo kratka fejk poškodba, ko je videl, kakšen masaker se dogaja nad njim)…pa pustimo zdaj to.

Drugi polčas smo dobili domači in tudi to je bilo nekaj novega za nas (22 – 19 in 22 – 14). Pri domačih pa s(m)o se vpisali na listo strelcev čisto vsi igralci. Ne vem, če ni to unikum v tej sezoni pri naši ekipi. Dočakali smo tudi prve točke našega tretje Omladinca, mladega Doberšeka. Pri domačih je bil naš najboljši strelec tekme g.Čoh, ki je dodal na svoj konto 23 točk. Glede na to, da ni igral…koliko Leo? Mesec dni? Vsaka ti čast. Malo živčnosti na začetku ampak na koncu si pokazal, zakaj te imamo tako radi v naši ekipi :) . Pa ne no zaradi točk, ki jih daješ…pa ne zaradi tvoje simpatične zaročenke…jaaa…zaradi tvoje izrazite pozitivne igrivosti. Pogrešali smo letos našega najboljšega strelca, Petra. Kljub temu, da ga ni bilo – smo prav tako ponosni, da je član naše PARKL Dornava Žiher družine. Ker je bila to zadnja tekma sezone, se moram še ekstra (ja, malo EPP) zahvaliti določenim osebam. Blažiču – mariborčan, kateri tako uživa v naši ekipi, da se je pripravljen iz oddaljenega Maribora vozit v lükarijo na treninge in na tekme. Po Katančevo…Kapo dol. Naš drugi veteran – Danilo…vem, vidim, kakšna sva včasih dan po tekmah…ja..roko na srce…regeneracija je dobila drugi pomen pri nama. AMPAK ljubezen do košarke pa ima svoj čar, mar ne? Največja zahvala gre naši sivi eminenci, ki ima neverjetno dolg stalež pri naši ekipi, pa ni nikoli stopil na naš parket – to je naš Kruhek (Borut Šega). Časomerilec že koliko…15 let? Hudo močno dvomim, da je kdo dlje na uri v ligi PARKL. Že od časa Radka je tu. Globok poklon. Naši Omladini, ki upam, da bo čimprej prevzela vajeti in nadaljevala to, kar smo začeli že dolgo nazaj (Frajnko, Petek, Nino, Luka, Primož,..). Lepo vas je gledat na igrišču. Naša okrepitev iz Nemčije – Christian Bender…Kriss…pogrešamo tvoje trice 😛 Hvala, da prav tako si del naše ekipe! Kekec – ko te rabimo, si vedno tu. Samo več konter zadaneš, pa je to to! 😛 Dankiiiiš!

Ne morem mimo našega sponzorja, Gostilna pri Žihri. Čisto vse ekipe smo počastili z najboljšimi picami in smo iskreno veseli, da nas podpirajo! Seveda velika zahvala našemu Silvotu, ki se angažira pri vsem tem! Hvala Silvo!!!

Gostilna pri Žihri

Gostilna pri Žihri

Po vsaki tekmi smo sodelujoči v tekmah naredili masaker nad picami. Nekaj sličnega kot TheMan nad g.Dundekom 😀 😀 😀 (sorry, mogel sem 😛 ).

Če sem slučajno nehote koga izpustil, se mu iskreno opravičujem!

Hvala NONI za korektno odigrano tekmo in vam želimo veliko uspeha še naprej. Enake želje pošiljamo vsem ekipam, ki nadaljujejo tekmovanje (v 1. ali 2. ligi PARKL).

Bodi to to iz Dornave za sezono 2018/19!

2 odzivov

  1. VaderMS pravi:

    Ajoj koliko netočnosti v tem poročilu “The Mana”…
    Prvo kot prvo, “deja vu” kot praviš preko tebe je bil buzzer beater (iztek napada) v 1.polčasu… Posledično je poškodba hrbta bila v 1.polčasu in ne v drugem, ker si me kar odnesel iz parketa… Kereži pa recimo da iz metra in pol ni videl čiste osebne napake, kero lahko enačim s spregledanim offsajdom tavareša proti Muri 🙂… Tak da sem v drugem moral igrati “pod inekcijami”, da je hrbet zdržal 😂😂😂

    Masaker? 😂😂😂. Obstaja razlika med team playerji in individualisti… Ti si soliral, jaz sem asistiral 😂😂😂

  2. VaderMS pravi:

    P. S. Skoraj najboljše pizze… 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja