Miklavž močnejši

13. 2. 2019 ob 20:30

@KK Sladki Vrh

Ekipa1234T
KK Sladki Vrh149121045
KK Miklavž1816251978

Statistika

Poročilo

KK SLADKI VRH – KK MIKLAVŽ
(14:18) (9:16) (12:25) (10:19)
45 : 78

Lep pozdrav ponovno iz domače dvorane v sladkem vrhu. Tekma se je odigrala v rezervnem terminu domačih in sicer v sredo 13.2.2019 ob 20.30 uri.
Pa bi kar začeli…Prva četrtina se je nekako odvijala sem ter tja z koši na obeh straneh, domačine nas je v igri držal naš najboljši košarkar že vrsto let Luka Cehnar, pri gostih so si nekako porazdeli točke…
Druga četrtino smo domačini odprli kar solidno in kar nekaj časa držali korak z gosti, potem pa je nekako po malem že začela nakazovat potek igre v tretji četrtini…torej polčas (23:34)
V kateri pa smo domačini, kot že neštetokrat popolnoma zatajili, popustili in nasprotnikom enostavno prepustili preveč lahkih košev iz ”konter”, kar je seveda žal pokazatelj da nam še kako manjkajo igralci, ki so že celotno ali pa vsaj polovico sezone poškodovani in s tem seveda tudi kondicije pri nas 6-7 igralcev na tekmo…Rezultat četrtine se je ustavil pri 12:25 za goste….
4. četrtine pa žal ne bom opisoval igre ne gostov še manj pa domačinov…Mogoče malo sodnikov….
KK MIKLAVŽ čestitamo za dobro odigrano tekmo. Zmago so si fantje absolutno zaslužili in priigrali na igrišču z ekipno igro.
Tukaj bi se poročilo po navadi tudi končalo. Tokrat pa se bo poročilo komaj začelo. Že naprej sporočam, da se oproščamo za zamudo pri pisanju poročila….Ampak smo si raje vzeli čas in napisali poročilo-pritožbo kar se da mirno…Teh 10 eur ne bo niti približno toliko kot(4 tehničnih in izključitev s prijavo na disciplinsko komisijo) – Iz strani istega sodnika… Zanimivo, da drugi sodnik ni nikoli prej videl…
Pa že v naprej brez zamere vsem udeleženim…
Morem priznat, da igramo košarko skupaj(SLADKI VRH) že več kot 10 let tako rekoč več ali manj enaki igralci, z manjšimi spremembami…torej smo skupaj odigrali že res vrsto tekem, tudi derbijev, tako v PKL ligi in sedaj v ligi PARKL že nekaj let! Določeni derbiji so bili prava nočna mora za sodnike, ki pa so jih več ali manj do sedaj od sodili in pripeljali do konca ne glede na obnašanje in formo ekip in igralcev, ki so nam stali nasproti…KOREKTNO in kaj se da pošteno! Tudi za voljo smotrnih tehničnih osebnih napak!

Velikokrat smo se sicer že pogovarjali, da je trenutno sojenje sodnikov v ligi PARKL z manjšimi izjemami(Suad Sabotič in Smiljan Kereži – od teh kaj so nam sodili tekme) milo rečeno zelo slabo! Tudi večkrat smo se pogovarjali, da bi o tem kaj napisali v poročilih ampak smo vedno zaključili poročilo z:”sodniki so svoje delo opravili korektno”, kar pa seveda ni bilo vedno tako….Ampak za voljo nekega amaterskega in kolegialnega duha je to bilo tako…
Ne glede na izid tekme! In ne glede na izjave določenih sodnikov, na primer: ”kaj ti bom te piskal foul če boš tako zgrešil proste mete”!
In ko se stvari iz tekme v tekmo, iz leta v leto nabirajo in ja verjetno vplivajo na to tudi lastne frustracije zaradi slabih rezultatov, je pač enkrat preveč vsega in je to treba tudi povedat.
In zato enostavno tokrat,
žal ne moremo mimo dejstva, da je sodnik MARINOVIČ prestopil vse meje športnega obnašanje-sojenja(tudi za AMATERSKO LIGO PARKL)! Obnašal-sodil se/je dobesedno tako, kot da smo igralci navadni ”šmrkavci” na igrišču in da bodo stvari potekali tako kot bo rekel on in nihče drug, pa če je to bilo prav ali ne….
Skratka obnašal-sodil se/je arogantno, nesramno in predvsem ne korektno(tudi v škodo gostov) in naj poudarim da to niti približno ni bilo prvič, da se je tako obnašal! Naj še poudarim, da je bilo sojenje tako rekoč slabše kot če bi si sodili sami….Ne rečem niti za sekundo, da je sodnik kriv za naš poraz!! Tega ne bom rekel nikoli, ker za poraz si si lahko kriv samo sam ali tvoj nasprotnik!! In tokrat so fantje odigrali korektno tekmo! Sem tudi zagovornik, da sodnik je glavni na tekmi in od tega ni odstopanja! Ampak, ko ti nasprotniki priznavajo osebne napake, sodnik pa jih ne zapiska se malo vprašaš…
In naj citiram besede g.MARINOVIČA: NE MOREM VAM PISKAT 100 FOULOV NA TEKMO! In ravno zaradi takšnih in drugačnih izjav pride potem do neprijetnih trenutkov na tekmah…In izlivov jeze…
Torej kaj foul ni foul?
In ravno s tem namenom tudi pišem vse skupaj v tri dni…
Kajti g. Marinovič, nam je dosodil 4 tehnične napake za vsak ”mu” ali ”zu”, ki smo ga izustili in seveda nam je izključil našega najboljšega košarkarja in ga tudi prijavil na disciplinsko komisijo…
ZAKAJ?! To bi najbolje povedal g. Marinovič.
In sedaj se mora LUKA CEHNAR zagovarjat disciplinski komisiji in bo imel prepoved igranja in ne vem kaj še vse! Prav, zato je disciplinska komisija…kam bi pa prišli, če je ne bi imeli?
In nikakor ne trdim, da smo igralci nedolžni…Absolutno pa se sodniki ne bi smeli obnašat, kot da je to njihova liga…
Me pa privede to potem do razmišljanja….
Zakaj pa ne bi tudi sodniki odgovarjali za svoje napake in blodnje ter frustracije, ki jih potem znašajo nad ekipami in določenimi igralci?! Ter zaradi kompenziranja določenih napak, privedejo do nervoze v tekmi…? In zakaj bi bilo tako težko določenim sodnikom priznat njihovo zmoto in tudi kdaj kaj spremenit…? Vsi se motimo…!
Ampak zakaj tudi sodnika ni možno prijavit nekaki disciplinski komisiji(sem prepričan da ne bi bili edini, ki bi koga prijavili) in naj se potem on zagovarja zakaj je nekomu piskal foul spet drugemu pa ker je pač nekdo določen pač ne…!? In zakaj je nekoga prijavil disciplinski komisiji!? In zakaj on lahko govori igralcem stvari, ki nikakor niso primerne za sodnika…? Moje mnenje je da za spor morata biti prisotna vedno DVA! Saj sem že prej rekel da igralci nismo vedno nedolžni…Ampak kaj pa sodniki…?
NAJ PA SPOMNIM ŠE ENKRAT CELOTNO LIGO, VODSTVO IN TUDI SODNIKE! To je amaterska košarkarska liga, predvsem 2. liga.
Smo igralci, ki dejansko delamo po cele dneve in se nekako odtrgaš od dela in si vzameš čas za igro tekme, ki bi jo rad odigral v športnem in korektnem duhu! Ter da se gre po tekmi na pivo….Ne glede na izid.
Tudi vodstvo lige se trudi po najboljših močeh vse skupaj držati nad vodo brez nekih resnih sponzorjev. Za svoje zadovoljstvo in za neki višji dosežek. Tudi drugi akterji so, ki se dejansko trudijo pripeljat sponzorje v ligo in s tem narediti ligo še bolj privlačno, kot že tako ali tako je…Dejansko je liga za ”nivo” amaterske lige na visokem ”nivoju”!
Ampak potem pa smo tukaj tudi igralci. V bistvu smo mi tisti ki ligo dejansko ohranjamo…In se ne le ohranja ampak je vedno večja…In mi smo tisti, ki prihajamo na tekme, da sploh tekme so, da sploh je kaj za sodit… in dejansko smo ekipe tiste ki plačujemo ligo, sodnike, dvorane, drese,…
In zato se mi pa nikakor ne zdi sprejemljivo, da edini, ki so v tej zgodbi za svoje prisostvovanje v ligi plačani in to ne malo, če se mene vpraša, glede na ”nivo” lige. Potem krojijo potek tekme in mogoče še celo lige za določene klube v naprej na način, ki nikakor ni primeren! Zaradi včasih tudi svojih napak in svojega lastnega EGA!
Skratka to bo to…Posledice na bodočih tekmah gor ali dol, ampak stvari je včasih treba postavit na plan…Mogoče pa se vseeno kdo zamisli in bo to samo za boljše razumevanje med igralci in sodniki(ki so dejansko marsikateri tudi igralci PARKL LIGE) v bodoče…

Pa lep športen pozdrav!
KK SLADKI VRH

1 odziv

  1. Apollo2 pravi:

    Sodnik Marinkovič nima znanja, kaj šele občutka za vodenje košarkarske tekme. To je fakt.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja