Oldstarsi niso več tak »old«

9. 11. 2018 ob 19:50

@ŠD Ptujska Gora

Ekipa1234T
ŠD Ptujska Gora169152363
Adecco Oldstars1815201569

Statistika

Poročilo

Sodnika: Senekovič, Dover
Gledalcev: 10 (na koncu tekme)

Pa se je začelo. Letos ponovno v drugi ligi, kar pa je glede na trenutno formo glih prav. Po »lanskem« izpadu iz prve lige si tokrat nismo zadali tako visokih ciljev, pa vendarle to ne pomeni, da se za drugo ligo ni treba fejst potruditi. Potrditev smo dobili že na prvi tekmi, ko so k nam prišli okrepljeni in malenkost pomlajeni Adecco Oldstarsi. Njihova udarna peterka je sestavljena iz lanske prvoligaške ekipe, kar pomeni, da bodo za večino ekip v drugi ligi (pre)trd oreh. Gorčani smo kot vsako leto tudi letos malo kadrovali, tako da je jedro ekipe ostalo isto, so pa se nam pridružili večinoma povratniki in sicer Boštjan Pšajd, Leon Jazbec (kot igralec), Blaž Vinkler in novinec Rok Avguštin.

Tekma se je začela po željah gostov, saj so hitro povedli in v nadaljevanju nič kaj popuščali. Gorčani smo jih vseskozi lovili in jih vmes že skoraj dohiteli, vendar nam ni uspelo narediti serije košev za kaj več. Skozi tekmo so počasi a vztrajno večali razliko, ki je bila pred zadnjo četrtino 13 točk. Do takrat so nam največ težav povzročali Petrovič, Kolenič in predvsem Ocepek, na splošno pa so bili gostje bolj strelsko učinkoviti kot domači, ki na trenutke nismo zadeli niti zicerjev.

V zadnjo četrtino so tako gostje vstopili že z lepo prednostjo, kar jih je verjetno malo uspavalo, mi pa smo po dveh trojkah Černenšeka začutili priložnost, da pa morda lahko dobimo to tekmo po dramatični končnici. Žal razen končnega rezultata ni bilo pretitrane drame, saj so gostje suvereno odigrali končnico tekme in jo tudi dobili. Končnih 6 točk razlike je bil pravzaprav naš najmanjši zaostanek v zadnjem delu tekme, tako da njihova zmaga ni bila nikoli resno ogrožena.

Pri gostih so bili izstopajoči in dvomestni že prej omenjeni Ocepek (22), Petrovič (11) in Kolenič (11), domači voz pa sta vlekla Stoperčana  Kamenšek (14) in Sledič (18). Letošnjo sezono smo žal odprli tako kot lansko končali (s porazom), vendar nič zato, nova tekma bo že ta petek ko k nam prihaja ekipa Sladkega vrha. Gostom čestitke za zasluženo zmago, ostalim ekipam pa sporočam, da se naj na Oldstarse pripravijo, kot bi se pripravljali na njihovo prvoligaško ekipo, če jih želijo premagat :)

GV

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja