Šokantna in neverjetna tekma vseh elementov igre plus kaj dodatnega

16. 3. 2019 ob 19:00

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco2317142680
KK Beltinci113218667

Statistika

Poročilo

»Šokantna in neverjetna tekma vseh elementov igre plus kaj dodatnega«Adecco - Beltinci

Naslov je malce v stilu spletnega cajtnga. Na FB pretiravajo, pa dajmo še mi.  Saj veste, samo da se odpre in bere. 😊 Adeccovci smo v soboto gostili rumene iz »Beltinec«. Najprej čestitke gostom za fantastičen drugi del sezone. V drugem delu so dejansko naredili pravi mali podvig in kot najslabša ekipa lige iz prvega dela, zasluženo z igrami in odnosom obstali direktno v prvi ligi. Kdo bi si to mislil? Malokdo in Adeccovci smo v tekmo stopili previdneje, kot ponavadi. Domači so bili rahlo zdesetkani, načeti od sezone in v glavah tudi marsikje blizu Atile v Kidričevem. Pa vseeno, odprtje tekme je šlo v neko pričakovano smer. Adeccovci so hitro povedli in naredili občutno prednost. Kazalo je, da bo tekma hitro odločena. Prva četrtina je prepričljivo pripadla domačinom.

V 2/4 pa smo Adeccovci fasali tekmo, kot je letos še nismo. Neodločnost, bedast pristop, neumnosti in ego nas je lepo »fsipal«. Zadeli nismo nič, igrali smo košarko nevredno ogleda in razigrali smo goste, ki so točno takrat pokazali, zakaj so ekipa, ki je v drugem delu prvenstva dosegla izjemno serijo. Adeccovci so fasali vse. Od konter do šolske ure pod košem. Kapetan Parkl reprezentance Novak je bil odličen, sledili so ostali in nasipali domačim kar 32 točk v tej četrtini. Samo za primerjavo, to se je Adeccovcem v desetih letih zgodilo le 2 x. Pred leti v Rogaški in v eni tekmi proti Ramsu. Nedisciplina v igri, nervoza. Zadelo se ni nič, obrambe ni bilo. Beltinci so trgali domač koš. Tenzije so bile na višku. V taki tekmi popusti tudi kak živec in tokrat ga je odneslo drugemu kapetanu domačih Horvatu. Verjetno smo vsi videli prekršek nad Tedijem, ki žal ni bil piskan. Reakcija ni bila primerna in je sledila izključitev igralca. Takoj za tem še izključitev gledalca in nekaj hudih besed med sodniki in vodstvom domačih. Bolj je vse skupaj šlo v smeri, »dajmo tekmo spet vzet nekako v roke in mirno naprej« Velja tako za našo klop, kot tudi sodnike. Včasih se zgodijo take reakcije, a nič osebnega in vse v žaru neke tekme. In gremo naprej. V tretji četrtini Adeccovci še kar padajo in coach Žile nima obrazložitve. Ob zaostanku za 11 točk ob koncu tretje je besedo na mestu našel kapetan domačih Stojković, ki je povzdignil glas in zbobnal ekipo. Domači so se postavili v obrambo in dejansko začeli igrati obrambo. Preganjali so rumene sem in tja in za nameček tudi nekaj zadeli. Svoj del je dodal organizator igre Dobrin, ki je odigral verjetno najboljšo tekmo sezone, Nikola in De Andrej sta prav tako postavila v prestavo višje in prednost gostov je začela kopneti. Sledila je še izključitev Zvera pri gostih in domači so še dodatno jurišali naprej. V sami tekmi je bilo veliko zanimivega. Tudi košarkarskega. Novak je igral odlično in je zagotovo kandidat za prvo peterko lige. Ostali so postali ekipa, ki je znala kaznovati prav vsako napako domačih.

Adecovci so na koncu pokazali voljo in predvsem ekipni duh. Zadnji del igre so dobili z 20 točkami razlike in natankali dodatno samozavest pred odločilnimi tekmami za F4.

Hvala gostom za igro in druženje v afteru. Tu smo mislim da zmagali vsi. Lagano in z naskokom.

Adeccovci gostujemo v petek v Kidričevem, ki so resna in spoštovanja vredna ekipa. Dali bomo vse od sebe in poskušali prikazati najboljše v sezoni doslej. Samo en način je, da se prepričate. Na tem mestu vas v imenu Adeccovcev in ŠDK Kidričevo vabim na prvi 1/2, ki bo v dvorani v Kidričevem v petek ob 20:45. Črni smo Adeccovci, da nas ne boste zamenjali. Sedaj grem komaj brat opazke na naš klub in bom prej raje končal s tem pisanjem 😊.

Če bo kasneje v petek Atila, ne vemo. Vemo pa, da smo dolgo debatirali preko ceste v soboto in na koncu, z nasmeškom odšli vsak v svojo smer.

Lep pozdrav iz druge!

DB

FOTOGALERIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja