Kot da ni že vse odločeno

15. 3. 2019 ob 20:30

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše1025152171
KK Starše Čiro1817161465

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Ruše
Gledalcev 35
Sodnika: Leskovar, Lajnšček

Kot da že ni vse odločeno

Pred tekmo je bilo vse znano. Ruše smo drugi, Čiro je predzadnji. Nihče ne more ne višje, ne nižje. A, če bi naključni opazovalec, ki ne pozna razvrstitve, gledal tekmo nikakor ne bi dobil takšnega občutka. Bila je namreč trda, borbena in do zaključka povsem enakovredna tekma.

Čirotovi so mnogo bolje odprli tekmo. Bili so raznovrstnejši in potrpežljivi v napadu. Rušani preveč neučakani, poiskali smo slabe situacije za met. V obrambi smo ostali brez izpolnjenega bonusa. Koš nam je dal po domače povedano kateri je imel »5 minut cajta«. Po 1. četrtini gladko in zasluženo vodstvo gostov +8.

V drugem delu boljša igra Ruš v obrambi. Posledično je stekel tudi napad. Preidemo v rahlo vodstvo. Kljub temu na glavnem odmoru povsem izenačeni.

Zelo podobno se nobeni ekipi ni uspelo odlepiti tudi v nadaljevanju. Pri Čirotu je kar pet igralcev doseglo dvomestno število točk. Pri domačih se je končno razigral Juš Mašat, ki ga čakamo že celo sezono ter držal stik z gosti. Tudi prvi del zadnje četrtine povsem izenačen in 5 minut do konca je bilo 58:58. Takrat pa se gostom ustavilo v napadu. Rušani smo to izkoristili s delnim izidom 11:0 ter praktično odločili srečanje. V sicer borbeni a fer tekmi je prišlo do neljubega dogodka, ko so kapetanu gostov Niku Senekoviču za trenutek popustili živci. S komolcem je zamahnil proti obrazu Obrovnika. K sreči ni bilo hujšega, a sodnika sta takoj pokazala, da gre za izključitev. Škoda za Nika, ki ga poznamo kot zelo športnega igralca a dejanja in sodniške odločitve pač ni moč spremeniti. Torej gostje so nekoliko ublažili poraz v zadnji minuti. Končni rezultat je s trojko postavil Zelenko.

Čiro Starše so nas gladko premagali že na prvem srečanju v Staršah. Tudi v Rušah so se predstavili kot neugoden tekmec za nas in so odigrali dobro tekmo. Želimo jim, dobro igro tudi  v dodatnih kvalifikacijah.

V Rušah smo zadovoljni s prikazanim in z rezultatom v rednem delu. V polfinalu se srečamo s ekipo Starš. V rednem delu smo oboji slavili po 1x. Ne želimo se ustaviti a se zavedamo, da se obeta izenačen polfinale v katerem imata obe moštvi svoje prednosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja