Številčna premoč nam povzroča težave

15. 3. 2019 ob 20:20

@KK Starše

Ekipa1234T
KK Starše2217192482
Rams2121211275

Statistika

Poročilo

ŠTEVILČNA PREMOČ NAM POVZROČA TEŽAVE

Pa smo prišli do konca rednega dela sezone. Za konec smo imeli tekmo z lanskimi prvaki, ki pa na žalost letos ne kažejo tega in bodo celo izpadli iz prve lige… Škoda, ko pa so bli od začetka vstopa v ligo dobri in močni, letos pa očitno neke druge težave. Nas je bilo 10, gostov 6… Valda prva misel: “jih bomo pa zlaufali pa strošli hitro”. Boš ti ja…

Začetni skok dobi spet Kac (na vseh tekmah je dobil začetni skok, se dobi za to kaka nagrada? 😀 ) in krenemo v napad. Kot že velikokrat do zdaj, nam na začetku ne steče in ne gre. Vseeno uspe vsaj nekaj Kacu, ki vodi v statistiko po koncu prve. Pri gostih na drugi strani Mihelič sicer dobro prodira a na srečo ne zadene lahko. Zato pa od svojih 10 točk v tej četrtini doseže 6 iz prostih metov. Jebi ga, nismo špilali prave obrambe in smo meli probleme, dobivali prelahke prekrške in posledično bonus že po polovici četrtine. Nekak nam rata da smo spredaj kljub vsem napakam (22:21)

V pavzi rečemo, da bomo popravli napake. Pa goste vseeno puščamo praktično same na šutu, kar nam vrnejo s 3×3 v četrtini (2x Pihler, 1x Želj) in prevzamejo tekmo v s voje roke. Pri nas poskuša Husič držat korak z gosti s svojo drugo trico na tekmi. Ostali pa mamo probleme zadet praktično vse. Gostje na koncu uspejo prevzet vodstvo in končat polovico tekme s +3. (17:21)(39:42)

Ob polčasu spet debata kaj je treba popravit, vsi se strinjamo kaj in kak. Govorit je eno, izvest to pa nekaj čisto drugega. Če smo se zmenli za presing, nam en ali dva napaka to uspe, potem pa popustimo in pozabimo. Da ni razlika narasla preveč poskrbi Drame s parom ukradenih žog ampak vseeno gostje povečajo prednost na krilih Miheliča na +5 (19:21)

No v zadnji bi pa te bil že čas, da to kaj se menimo celo tekmo dejansko izvedemo v praksi. Pa nam na srečo vseh uspe. Stisnemo presing po celem igrišču in to se obrestuje. Gostje začnejo delat napake, napačne podaje, izgubljene žoge,… Dobesedno smo se pobrali na koncu, ko je bilo najbolj potrebno. Husič, Kac in predvsem Volarič (vse točke dosežene v zadnji četrtini)  so poskrbeli za 19 od skupno 24 točk v tej četrtini! Pri gostih je najbolj v tej izstopal Želj ampak sam ni uspel. (24:12)(82:75)

Kaj naj rečem ob koncu tekme in predvsem po koncu rednega dela? Na tej tekmi in že kateri prej se nam dogaja, da ko smo v številčni premoči, tega ne znamo na pravi način izkoristit. Po koncu rednega dela pa je zadeva taka: ko smo kot prvaki druge lige vstopili v prvo ligo, sem prepričan da so nas vsi imeli za outsiderje oz. za ekipo, ki se bo bolj borila za obstanek kot pa za Final4. Pa smo s kolektivno igro in predvsem dobrim vzdušjem v ekipi uspeli presenetit marsikoga – vsaj z začetkom sezone 4-0! Smo pa opazli sami, da od pete tekme sezone (Kidričevo) nismo bili več tolko sproščeni. V ligo smo vstopili neobremenjeni, po dobrem štartu pa so lastne ambicije postale malo večje.

Za čisti konec bi rad čestital ekipi Rams za dobro, fer, športno in predvsem izjemno borbeno igro na zadnji tekmi. Šest dedov je skoraj pobjedilo… Mi pa bomo mogli malo… vježbat 😀

Over&out

WaterShek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja