Black Friday

15. 2. 2019 ob 20:20

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro1229122275
KK Beltinci2118212484

Statistika

Poročilo

Black Friday

Zadnja domača tekma v Staršah. Kompletna zasedba naše ekipe. Zbrani v preoblačilnici. Vzdušje po čveku sodeč, vzpodbudno. Zavedali smo se pomembnosti tekme in nekako ni bilo treba dosti povedat pred začetkom. Morda kar preveč resno glede na ostale tekme. Tudi ogrevanje je bilo »brezhibno«. Gostje iz Beltincev niso bili kompletni, vendar dovolj močni za pravo tekmo. Ne glede , da smo prvo tekmo zmagali v gosteh, smo vedeli, da bo težka tekma. Vse OK do začetka tekme. Naše startna petka je suvereno vstopila na igrišče in začelo se je.

Mislili smo, da ne moremo več igrati tako slabo kot eno kolo prej. Bili smo zelo blizu igre kot smo igrali proti Staršam pet dni prej. Medlo! Že dolgo ni tako zavrelo v meni kot tiste minute. Ne zaradi pomembnosti tekme in, ne vem kaj bi rekel…., vem, samo ne znam opisati 😉 , nisem in ne morem verjet, da lahko tako nezainteresirano zaigramo v obrambi. Po tolikih kombinacija, kje vse se lahko znajdemo na lestvici, če to, ča pa oni tako, , če, če, če….. Kar naenkrat sem imel pred očmi vse slike tekem, pristope, prazna govoričenja, kaj vse moramo, kaj je narobe, kaj to, kako ono,….. Ne vem, z moje strani-profesionalna deformacija. Kljub nivoju, ki ga igramo, amatersko, ljubiteljsko, za druženje in kaj vem kaj še vse, seveda v okviru fer-pleja, tak pristop ni pravi.  Na tekmi je treba FAJTAT OD ZAČETKA DO KONCA!!! Razumem, da v napadu ne gre, ne steče, pomanjkanje kilometrine, kaj vem kaj še vse,…. samo v obrambi pa ne morem tega tolerirat v nedogled, čeprav v naši ligi. Enostavno se nismo premaknili. Nasprotniki so nas prebijali z lahkoto že na prvem koraku….. Mi pa še kar naprej enako. Rezultat 3 : 17 že po parih minutah, seveda za Beltince. V takem se spomniš vseh besed v garderobi, ki so bile povedane. Morda moja prehuda reakcija in izbruh nezadovoljstva……samo, bolj ko sem razmišljal in še zdaj, po vsej moji košarkarski karieri, je povsem na mestu. Kakršenkoli nivo, tako ne more bit. Vse skupaj zahteva neko odpovedovanje, čas, denar…pa še kaj. Včasih se je temu reklo, če ne gre, »naredi sekirco«. Kljub mojem burnem nezadovoljstvu (in na klopi tudi), se je igra nadaljevala v enakem slogu.

Proti koncu četrtine je sledila menjava in bilo je boljše. V drugi četrtini še boljše. Uspelo nam je do polčasa celo povest za dve točki. Seveda je vse to terjalo svoj davek. Nismo zdržali cele tekme v takem slogu. Loviti rezultat in potem še naprej dobro igrati,……ja težko, ali se mora vse poklopit. No tega nam ni dovolil Đoni, ki je bil za nas nerešljiva uganka. Še najbolj mu je lahko pariral Tine. V pomoči na njem pa smo zamujali, če pa nam je uspelo, pa je zamujala druga pomoč in z dobrim pasom Đonija so igralci pod košem zlahka zadevali.

Lovili in lovili smo rezultat, vendar se na koncu ni izšlo. Gostje so zasluženo zmagali in nas pahnili v nezavidljivo situacijo. Čakata naš še dve težki gostovanji. Kljub zmagama v prvem delu, bomo morali pošteno popraviti igro in jo približati prvem delu igranja. Predvsem popraviti obrambo in stopiti skupaj. Moram reči, da sem bil po tekmi razočaran. Skoraj polovico gajbe je ostalo…. Jeza? Morda je to dobro za naprej? Bomo videli.

Hvala sodniškem paru in zapisničarski mizi za dobro opravljeno delo. Seveda hvala tudi gospodu, ki nam pridno pripravi teren in nas potrpežljivo čaka po tekmi 😉

Čiro, koč Darina Laha 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja