Vse novo...

11. 1. 2019 ob 20:45

@ŠD Kidričevo

Ekipa1234T
MB Vikingi242272477
ŠD Kidričevo1722111666

Statistika

Poročilo

MB Vikingi: ŠD Kidričevo
Dvorana Kidričevo
Število navijačev: glasnih 5 za Vikinge

Nova domača tekma, nov termin, nova dvorana in nov trener ali kot pravimo Vikingi vse po starem

Tekom prejšnjega tedna je na skrajni sever prišla prošnja, da bi Šumarji z nami igrali v petek pri njih, smo pa lahko domači. Ker tako ali tako treniramo v tej dvorani smo samo preverili urnike in tekma se je igrala v petek v Kidričevem.

Semir si je pozdravil gleženj in neporažen zamenjal klop Vikingov za parket. V ta namen smo na sveže šivanega Smako postavili za glavnega trenerja in visoko avtoriteto. Pred začetkom ogrevanja še bolj vljudno vprašanje Šumarjev, če so lahko na ”njihovi” strani, ker so tak navajeni, mi se strinjamo in po močnem ogrevanju se je tekma lahko pričela.

Smaka pred pričetkom predstavi par taktičnih zamisli, ki se v prvi četrtini neverjetno povrnejo. Ker Kidričevo začne z visoko postavo tudi mi začnemo z dvema centroma (Semir, Finga) in Finga odigra četrtino življenja. Z lahkoto vzame 5 skokov, doda 8 točk in še kaj, ostali pa pridno sledijo. Tudi druga četrtina po vzoru prve in Vikingi gremo na odmor s sedmimi točkami prednosti. Potrebno je poudariti, da smo igrali lep in dober basket, verjetno najboljšega letos.

V tretji četrtini obe ekipi lepo prikažeta kako basket naj ne bi zgledal à kOšArKa. V zadnji četrtini se vikingi ponovno zberemo (po grožnji: kdor mi vrže pred 15 sekundo ga menjam pa če trofi al pa ne) in namesto, sicer odprtih metov, začnemo izkoriščati prodor, ki nam bolj pade in si priigramo dovolj veliko prednost, da 2 minuti pred koncem coach mirne duše menja celotno petko, ki ji je zaupal v zadnji četrtini.

Dobra, borbena tekma, z lepimi potezami. Bi pa mogoče predlagal, da si Šumarji pogledajo kaj je že 3 leta po pravilniku nešportna osebna napaka, predvsem Holc, da nebo spet kake prepovedi 😊

Mi smo imeli na klopi tudi dva pomočnika trenerja in sicer povratnika Acota (dečko za vse) in novega igralca Matica Cverleta, ki pa še ni imel pravice nastopa in je pomagal pri polnjenju flaš in podobnih zadevah kot se za soon to be Vikinga spodobi.

Lep pozdrav,

GM in Vikingi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja