Gremo naprej!

8. 12. 2018 ob 16:15

@KK Beltinci

Ekipa1234T
KK Beltinci1815162069
KK Starše Čiro2115182276

Statistika

Poročilo

Še tretja zaporedna »domača« tekma nas je čakala v soboto, 8.12.2018. Po prvi tekmi in terminu ob 20.00 uri, drugi tekmi in terminu ob 13.00 uri, je bila ta na sporedu ob 16.00 uri, z rahlim zamikom za 15 minut na željo gostov. Prvi domači igralci smo se prikazali nekje okrog 15.20 in z zanimanjem opazovali, kako se na igrišču že ogreva ekipa »rdečih«. Ko smo pogledali bolj natančno, smo videli, da na trenirkah piše KK Miklavž?  Po pogovoru smo ugotovili, da so gostje res iz Miklavža in da so prišli na tekmo 2. Parkl lige proti ekipi None iz Murske Sobote, so pa »zgrešili« telovadnico in namesto na 3. osnovno šolo prišli na 1. osnovno šolo v Murski Soboti. Ko so izvedeli, da morajo drugam, so se igralci Miklavža hitro odpravili v garderobo, se preoblekli in »gasa« na pravo osnovno šolo, mi pa na ogrevanje.

Pri domači ekipi, kot je to že v navadi, so igralci počasi kapljali in tja do začetka tekme se nas je nabralo 8, pri čemer je bilo zopet skoraj pol ekipe drugačne od prejšnjega tedna. Nekaj jih je manjkalo zaradi službenih obveznosti, nekaj zaradi poškodb, nekaj zaradi….. Tudi gostje so bili v podobni situaciji (7 igralcev + trener), vendar, kot je na koncu pokazal rezultat, sposobnejši, odločnejši in predvsem bolj borbeni pri lovljenju prve zmage (obe ekipi sta bile do tega kroga brez zmage).

Prvi napad je pripadel domači ekipi, ki pa se je takoj zapletla v napadu in žogo izgubila. Tako so gostje  dobili možnost, da zadenejo prvi, kar so tudi storili. V naslednjih treh napadih smo zadeli igralci Beltinec, kar je bilo tudi naše edino vodstvo na tekmi. Staršani so nas hitro ujeli in prehiteli ter držali minimalno razliko. Igra je potekala podobno skozi  četrtino (in tudi celo tekmo). Gostje so zadevali v napadu, mi smo jih lovili, nikoli pa zares dohiteli ali prehiteli. Gostujoči igralci so z »trdo« igro v obrambi onemogočali napade domače ekipe. Pritisk na domačih organizatorjih je imel za posledico veliko izgubljenih žog ter slabšo organizacijo igre. Vseeno se je četrtina končala z dokaj izenačenim rezultatom (18:21).  V drugi četrtini podobna slika, borbena igra obeh ekip z veliko napakami, domači smo poizkušali na vsak način ujeti in prehiteti goste, ki pa se niso dali. Ob naših izgubljenih žogah so dosegli kar nekaj lahkih košev iz protinapadov, kar pa nam na drugi strani (ko smo imeli priložnosti) ni uspevalo. V rezultatski izenačenosti sta nas uspela držati Zver in Frangež, ki sta sama dosegla večino točk. Ob koncu četrtine je z polaganjem v zadnji sekundi Senekovič poskrbel, da je prednost v polčasu ostala enaka (33:36).

V tretji četrtini smo imeli prvi napad domači igralci. V polčasu smo se dogovorili, da se je treba boriti in predvsem zmanjšati število napak. Zgodilo se je ravno nasprotno; prvi napad smo izgubili žogo, gostje pa so iz protinapada zadeli in povedli za 5 točk. Tako se zopet začelo lovljenje nasprotnika, ki pa ga ne moreš ujeti, saj ti lastne napake in taktično zrela igra gostov to onemogočata. Pri gostih je bila v napadu razpoložena celotna peterka, medtem, ko je domačo ekipo v približnem rezultatskem egalu držal Zver, ki je sam dosegel 10 od 16 točk v tej četrtini. Ob koncu četrtine so gostje razliko povečali še za 2 točki (49:54), kar pa je vseeno pomenilo, da bo zadnja četrtina še zanimiva.

V zadnji četrtini smo igralci Beltinec vrgli vse moči v napad, da bi goste vseeno ujeli in prehiteli, vendar nam ni uspelo. Staršani so z pametno igro in borbenostjo ohranjali prednost ter jo vmes  povečali na 10 točk. Ker proti koncu tekme tudi »metanje trojk« ni pomagalo, smo morali športno priznati poraz ter čestitati ekipi Starš, ki je zmagala z rezultatom 76:69. Pri domačih je bil daleč najbolj razpoložen Zver z 35 točkami, pri gostih pa sta bila najboljša Šalamon (23) in Senekovič (19).

Ostaja malce »grenak« priokus, saj smo že drugo domačo tekmo izgubili na podoben način, vidi se pomanjkanje izkušenj ter nepoznavanje igralcev drugih ekip. Kot pa so ob koncu tekme povedali naši navijači, ki so nas še enkrat prišli bodrit v velikem številu: »Gremo naprej!«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja