KK Adecco uspešno v deveto sezono!

10. 11. 2018 ob 19:00

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco2932201899
KK Starše Čiro194201760

Statistika

Poročilo

Lep jesenski pozdrav od Adeccovcev,

Evo, pa se je začela naša deveta sezona nastopanja v ligi PARKL. Pred to sezono smo imeli dejansko veliko dela. Ekipi Adecco in Oldstars sta potrebovali osvežitev in tako je prišlo do nekaj tektonskih premikov tako znotraj, kot zunaj ŠD Dražen Petrović. Novi obrazi pomenijo nov način dela, novo odgovornost, nov pritisk, nova zbadanja, skratka popolnoma novo sezono. Po zelo zanimivem pripravljalnem obdobju, smo v prvem krogu gostili Čirotove mladce, zelo simpatično, dobro in korektno ekipo. V naši rotaciji je v letošnji sezoni 15 registriranih igralcev in 12 od teh je bilo tudi v soboto pripravljenih za igro. Zanimiv je bil obisk v dvorani »2« ge. Polna srednja tribuna in še balkon. Kot da ni bilo premora..no super. Ja, torej, liga se lahko prične.

V primerjavi s prejšnjimi leti, je na parket v Adecco opremi stopila skoraj nova peterka. Kapetanu Stojkoviću in neutrudnemu Fermetu so se pridružili Tjaž, Jure in Nikola. Prva četrtina je postregla z ogromno »turn overji« v igri. Malo levo, malo desno, pa gor in dol, bam mimo. Tak nekak. Domači so delali napake v podajah, predvsem v zaključku akcij, kar so Čirotovi borci super izkoriščali. Pri domačih je ta začetno nervozni mehurček počil Ritlop, ki je dosegel 14 točk kar v nekem svojem, ameriškem ritmu. Tak nekak. Kapetan je dodal dve trojki, Nikola asisitiral Fermetu na »vletavanje« in to z high class podajami in tudi novinec v Adecco ekipi Tjaž je dodal malenkost. Klop Adecca je letos dolga in tako se tudi rotira. Lahko bi rekli, da je bilo prvih sedem minut tekme izenačene, saj so Rotman, Šalamun in Dakovič lepo kaznovali vsako napako domačih. Domači coach Žile je v time outu opozarjal na koncentracijo in stvari so se izboljšale. Adeccovci so končali prvo četrtino z desetimi točkami prednosti. Druga četrtina je bila atomska četrtina domačih. Lahko rečemo, da se je tukaj odločila tekma. Rotacija in igralci iz »klopi« so naredili tisto ekstra več. Horvat je neusmiljeno rešetal mrežico, Bruči je bil vsepovsod in to med prvimi, Stampfer je skrbel za varnost v raketi in z mirno igro in nadzorom vnašal relax med soigralce. Uršej in malce ta večer utrujeni Dover sta poiskala svoj »modjo« na parketu in dodala še tisto zadnje in rezultat druge četrtine je bil neverjetnih 32:4. Prvi polčas je postregel z atraktivnimi Juretovimi zabijanji in nekaj res domiselnimi akcijami domačih. Na drugi strani pa zadeva ni bila tako slaba, kot kaže rezultat. Čirotovi dečki so  prišli igrat košarko in so jo tudi igrali. Bilo je nekaj neuspešnih zaključkov, ampak daleč od tega, da ne bi bili borbeni.

Drug polčas je bil rezultatsko izenačen. V tretji četrtini je Čiro našel peterko, ki je Adeccovcem vrgla 20 pik in še kakšno več bi lahko, saj pri tem vodstvu tudi domači, po nekem občutku, niso bili več na najvišjih obratih. Priložnost na domači strani so v drugem polčasu dobili vsi igralci in iskala se je kaka domiselna akcija, v dobrem timskem duhu tudi kakšna zafrkancija s klopi za morebitno stotico. Med tem so gostje pridno parirali in če gledamo rezultat drugega polčasa, je le tega Adecco dobil za točko. Žal Tomiju ni uspelo dati koša za gajbo in analiza je pokazala, da je kriv Kramberger, ker se edini ni vpisal. Torej, Sašo ima gajbo. Uradno.

Fajn večer na drugi. Hvala ekipi Čiro Starše na športni in korektni tekmi. Tekma je potekala brez vsakih incidentov in v zelo športnem vzdušju. Sodnika odlična in vse to so obeti za eno res zanimivo in dobro sezono lige PARKL. V soboto nas čaka dvojni program na drugi. Najprej Oldiči ob 17h, kasneje pa še prestavljena tekma z Rušami ob 19h.

Pridite nas pogledat, kako košarkarsko rečt in sobota bo lušna.

Pozdrav od Adeccovcev

DB

P.S. Naslednjič pride tudi Oli in se bomo dan pred volitvami malo slikali 😊

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja