Medvedi boljši v zaključku

9. 11. 2018 ob 20:30

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše1510162263
MB Vikingi1116141354

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Ruše
Gledalcev 40
Sodnika: Topolinjak, Šket

V lanski izvedbi lige PARKL-Vzajemna sta se ekipi srečali v malem finalu. MB Vikingi so takrat bili preprečljivo boljši in osvojili končno 3.mesto. V letošnji sezoni pa so zasedbe precej spremenjene. Glede na lani pri MB Vikingih manjkajo ali niso nastopili Smaka, Ritlop, Nič, Zahaj, Kikl…., pri Rušah pa Škurnik, Hartman, Berglez, Kuzma, Vezonik…

Pričakovati je bilo, da se bo odsotnost ključnih igralcev bolj poznala pri gostih. Začetek tekme je povsem pripadel Rušam. Po dobri obrambi so iz protinapadov hitro povedli 8:2. A gostje, ki so iz »naftalina« potegnili nekatere v mlajših letih uveljavljene igralce so se hitro pobrali  in po trojkah Marguča in Šabotiča prišli blizu na 15:11.

V 2. četrtini mrk domačih v napadu. Točke sta dosegla le Obrovnik in Petek. Gostje so bili raznovrstnejši. Kar 5 se jih je vpisalo med strelce. Najbolj razpoložen pa je bil Poljšak (7 točk). Na glavnem odmoru prednost Vikingov 25:27.

Z obeh strani angažirana igra se je nadaljevala tudi v 3.četrtini. Nobeno od moštev si ni nabralo omembe vredne prednosti in jasno je bilo, da bo odločitev padla čisto na koncu.

Tudi zadnji del so bolje pričeli gostje. Po nešportni in tehnični osebni napaki pri domačih ter prostih metih je v 34.minuti semafor kazal 41:47. Medvedi se nikakor nismo mogli sprostiti v napadu. Pri Vikingih je bil motor ekipe Marguč, ki je zaposloval soigralce in tudi sam zaključeval. Dobre 3 minute pred koncem še vedno prednost gostov 51:54. Takrat se je končno odprlo v napadu. Pomembne trojke so zadeli Petek, Krebs in Mašat. Bivši Viking Jan Nič pa je 10 od svojih 18 točk dosegel v zadnji četrtini, kar je ob dobri obrambi zadostovalo za delni izid 12:0 ob koncu srečanja ter težko priigrano a pomembno zmago na štartu lige PARK- Vzajemna.

Že sam rezultat pove, da nismo »umirali od lepote« v Rušah a žara in borbenosti nobeni ekipi nihče ne more očitati. Rušani v naslednjih kar 4. krogih gostujemo, zato je ta rezultat še toliko bolj dobrodošel.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja