V redu igra - a vendar ne gre ☹

18. 1. 2020 ob 18:00

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro1722171672
MB Vikingi2722242093

Statistika

Poročilo

V redu igra – a vendar ne gre ☹

V zadnjem krogu prvega dela je prišlo do manjše spremembe, višja sila. Ko so gasilci na poti, se vsi umaknemo. Zato nismo mogli odigrati tekme v petek v Staršah. Nadomestni termin je bil v soboto na Ilichu. Bilo je sicer nekaj pripomb s strani gostov, vendar se mi zdi, da je šlo vse korektno in ni bilo enostranske prestavitve. Torej, v soboto ob 18.00 na Ilichu smo se udarili. Za spremembo je bilo nas malo več, 9.

Kakšen je bil potek samega srečanja, se mi zdi, da je nesmiselno govoriti in pogrevati. Bila je tekma polna nervoze, naboja, predvsem pa jeze, JEZE. Pa o tem malo kasneje.

Kalkulacije pred tekmo, kot vedno. Računanje, kaj v primeru zmage, poraza,…za kaj sploh, ali obstanek ali sredina ali F4 😊. V glavnem, glasna debata pred tekmo. Sproščeno, brez neke hektike. Z igro smo bili zadovoljni, tako kot večino ostalih tekem. Niti ne igramo tak slabo, celo, se mi zdi, da dosti bolj kolektivno, žoga nekako gre okoli, v glavnem….v redu.

Vendar na koncu ostanemo praznih rok. Razlike na koncu so nerealne, ne samo pri nas, ampak tudi pri ostalih tekmah. Igralci na koncu, ko ne gre, oz. se vidi, da ne bo šlo, avtomatsko popustijo. Mislim, da je največji problem, da ne zadevamo metov iz pol razdalje in kakšnih trojk. Če ni šuta, potem je težko igrati. Da pa še prostih metov ne trofiš, potem je še težje. Ja, rezultat je potem tak, kot je.

Ko sem prej omenil »JEZO«, je nisem zastonj. Niti slučajno ne mislim, da je bil to vzrok (vzrok poraza je pri nas samih), je pa bilo slabo, slabo, slabo…za obe ekipi in celo, če se že gremo, tudi za ugled lige. S takim sojenjem res ne gre in se je potrebno z nekaterimi sodniki resno pogovorit, ali pa prestavit tekmo zaradi sodnikov. Ne vem, zakaj ne? Če ni tekmam doraslih sodnikov, naj se pokliče predstavnike ekip in se dogovorijo o možnosti prestavitve tekme zaradi pomanjkanja sodnikov.

Tekma ni imela ne repa ne glave, kriterij sojenja,…kaj je to ??? Igralci na obeh straneh nervozni, potem že smeh, jeza, bes, …. Vse skupaj se je končalo samo s tehnično napako Dovera. Dover, pa tehnična napaka? Da sprovociraš Doverja, se je pa treba res zelo potrudit. To niti slučajno ni ne napad in ne grožnja, daleč od tega, le pomislek, vendar se bo enkrat res nekomu skegljalo in bo »zaključil« z igranjem v ligi na »neprimeren način«.  Apeliram na vodstvo. Dajte se pogovorit s sodniki in ne pošiljat na tekmo kogarkoli. Da je nekdo tako aroganten in prepričan v svoje odločitve, je pa res neverjetno. Niti malo občutka. Po takšni tekmi pravzaprav obe ekipi ostaneta brez moči – in besed. Se strinjam, da je v Parkl ligi zelo težko sodit, a ravno zaradi tega potrebujemo tiste, ki so temu kos. Prosim pristojne, da odprejo debato tudi na to temo.

Res se ne izgovarjamo na sojenje, samo to je pa preveč.

Ostalo je vse ok, gledalci, miza in ritual po tekmi.

Čestitam gostom na zmagi, nam pa želim malo več zadetih metov.

Naslednja tekma je proti Ramsom. Moram probat dres, če ga še spravim gor.

LP Čiro

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja