Napeto na drugi!

14. 1. 2020 ob 21:10

@II. Gimnazija Maribor

Ekipa1234T
ICOS1922201475
KK Ruše2018161973

Statistika

Poročilo

Napeto na drugi!ICOS - Ruše

Nek torkov večer človek razmišlja o tem, kako ga preživet brez sekiranja. In pol greš na drugo, na prestavljeno tekmo med Icosi in Rušami in si misliš, da bo mirno in da se pol nekaj spiše…in amen. Jaah, misli si! Prišli so Igijevi borci, napaljeni na osvojitev točk in domači, ki se nekak sestavljajo od poraza proti Staršam. Tudi sestavit je težko ekipo, a ni kaj, špilat treba, gas in v belem oster pogled na teren.

Matranje žoge in nervoza na domači klopi skozi ves čas. Nikakor ni steklo. Prednost v višini ni bila izkoriščena, morda, ali predvsem zato, ker je bilo tudi gibanje v nasprotni raketi slabo. Modrec bi rekel, gibanje gostov v obrambi je bilo bolje od domačega napada. In ni daleč od resnice. Domači brez kaznovanega »nule« v šuterskem deficitu. Ocepek je ameriško opravljal svoje, a na koncu je tudi on samo človek in sapice za 40 minut tudi ni vedno. Nizek rezultat, Rušani so kaznovali napake domačih vedno. Prvi polčas je bil v tem mrzlem zaspanem torkovem večeru nepotreben prav vsem. Gostje so fajtali, domači pa so imeli po statistiki Mikija več kot 10 turnoverjev ali izgubljenih žog v napadu, ki so kasneje botrovali pikam gostov. Končali so pa tekmo kar z 17 timi. Preveč.

Domač coach Vračko je vidno nezadovoljen ostro reagiral nad sodniškimi odločitvami in dobil »Cocto«, ki jo lahko plača pred naslednjo tekmo. Pozitiven trenutek je nastop Daiča, ki je prvič prav zares okusil parket v ligi in z njim so Icosi dobili ofenzivni skok in človeka, ki se v raketi giblje kot pajek. Zelo spretno. No..včasih pozabi žal pravi čas spustiti žogo, kar so sodniki opozorili in zagrozili s »Cocto«. Daič je naredil priključek in popeljal domače v miren začetek drugega dela. Domači so atomsko začeli in prišli do prednosti več kot 10 točk, igrali so v dobrem ritmu in zgledalo je, da se bodo zadeve umirile. Na sceno stopi gostujoči trener Iggy in postavi cono. Evo. Pa smo tam. Malo zmede še iz prejšnje tekme, a na srečo ne toliko. Dovolj pa vseeno za nervozno končnico. Rušani so dohiteli domače in bilo je napeto. Petrovič dobi najbolj nesmiselno »Cocto«, kar sem jih videl v Parklu. Po zadetem košu je prijel žogo in jo z obema rokama dal na tla. Bam! Verjetno posledica opozarjanja Daiča v prvem polčasu, ki tega ni počel namerno, zagotovo pa A. Petrovič tudi ne. Izgledalo pa je vse skupaj kr nekaj in zelo nepotrebno in je dodatno zasolilo končnico. Mirt je v končnici poletel na hrbet ob napadu gostov in dosojena je bila flop tehnična. Icosi so definitivno novinci v ligi 1, ampak so pa tudi dobri sponzorji. Treba priznat. Kaj zdaj rečt ob zmagi za dve? Da smo dobro špilali? Sploh ne. Nekak smo izvlekli in se znervirali do amena. Treba bo sestavit sebe in ekipo do sobote, ko bo na sporedu zelo pomembna tekma s Kidričevim. V neki kalkulaciji lahko zmagovalec naredi malo »lufta« v boju za F4. Torej, sobota na drugi.

Po tekmi smo umirili glavo preko ceste. Napet torek in nervozen večer ni koristil nikomur. Pustili smo nekaj »gnara« na pijači in šli. To je to. Čestitke gostom za dober fight, domači pa, glavo v hladilnik in odtaljeno in svežo v soboto na »taler« oz. parket.

FOTOGALERIJA

Se vidimo.

Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja