Malo tak – pa onak, pa bloddy basket in Houston nima pojma. Tak nekak!

7. 12. 2019 ob 17:00

@ICOS

Ekipa1234T
ICOS1922201879
KK Starše Čiro1616222377

Statistika

Poročilo

Malo tak – pa onak, pa bloddy basket in Houston nima pojma. Tak nekak!Icos - Čiro

Lep pozdrav iz »druge«

Lepo smo stopili v veseli december. Lučke po mestu so prižgane, George Michael je v polnem šusu z »zadnjim božičem«, zaključki in »kuhano« vsepovsod. Slednje zna bit počasi problem v ekipah in decembrskem delu lige. Vsi flikamo in sestavljamo in v soboto ni bilo kaj drugače. Icosi oz. Rams nas je poimenoval kar vodovodarji, smo malo stiskali izostanke in upali na morda slabši dan tekmeca. No, bilo pa je…popolnoma drugače.

Čirotovi dečki so prišli igrat moški basket in to pomeni, da je bila glavna skrb naša rotacije stanje vseh razpoložljivih igralcev. Zaključki so bili že dan prej, pa Miklavž, pa..ma vse to. Saj vete, o čem govorim. Lepa nova bela oprema od Spaldinga pri domačih je paša za oko in polna tribuna tudi. Užitek je igrat pred gledalci, so »rekli« boysi v belem in žoga se je vrgla v »luft«. Dover zabije kar v prvem napadu in na klopi belih »pogled ispod obrva«. Sledi prekinitev in naš kandidat za« rokija« leta, Matic pridrvi na klop s krvavim nosom in dresom. Bloody part 1. Kakšen štart. In ko je tekma na terenu potekala več ali manj izenačeno, je Miki pridno šopal statistiko. Ritem pri domačih počasen. Nekaj ni ravno prav steklo. Ocepek je igral v nekem svojem ameriškem strelskem SG/PG ritmu in za njega gostje niso našli rešitve. Ostali pa tu – tu. Malo tak, malo onak. Icosi so bili za kanček boljši in nekako držali minimalno prednost. Tudi tja do polčasa ni bilo drugače. Na vsaki strani malo to in ono, pa tak in tak, pa ovo in ono. V minuti odmora v 2/4 na klop domačih v lepih belih dresih prikoraka krvava peterka. Bloody part 2. Dobesedno. Vampirsko vzdušje je bila posledica poškodbe Dovera na drugi strani. In preden so se akterji zavzeli, da nekaj nekomu »teče«, so bili pobarvani prav vsi. Tudi Dover, ki je urgentno iskal hanzaplast in da lahko nadaljuje. Post festum te poškodbe je naslednji: V Cantante po tekmi sem gledal Andrejevo roko in se mu nič ni prav poznalo 😊. Teklo pa je med tekmo kot na fronti. V glavnem, Icosi so meli še enega na lagerju, ki je bil, pa tud nekak prav ni bil na terenu.  Snajper JN, alias Nula, alias igralec s številko 0, ki sliši na priimek Nič ali vzdevek »Nula«, je bil tudi utrujen in se je odločno postavil proti temu, da se vpiše med strelce v prvem polčasu. Jah, včasih rotor rabi, da zakurbla. Polčas!

V drugem delu igre so domači naredili nekaj bedarij in gostje so izenačili na 48. Sledi minuta odmora in enako v ritmu dalje. Se pravi mala prednost domačih in gostje lovijo. Enako se je zgodilo v 4/4 v samem clutch-u in panika je bila na domači strani. Enako kot v tekmi proti Ramsu, se je pojavilo vprašanje o tem, kdo bo zdaj dal koš.? Delali smo neumne napake in izgubljali žoge. Gostje odločni, da vzamejo domači skalp in z vso močjo na juriš. Potem sledi prelomni trenutek tekme. V akciji pod košem domač igralec 0 ustavi Dovera z intenzivnim udarcem po žogi in tudi malo po roki. Bi rekel jaz in vsi na domači klopi. Rezultat je bil minimalna prednost za domače. Žoga je bila aktivna, Ocepek sam proti gostujočemu košu. Vmes protesti, torej med aktivno igro protesti gostov, gostujočega igralca, gostujoči trener je v času Icotovega polaganja stal vsaj dobre tri metre v igrišču in protestiral, naš »Janko« pa je sodniku razložil, da je naredil faul in dobil tehnično zaradi ugovarjanja. Torej ste razumeli? Niste? Nismo niti mi. Ico je dal koš, sodnik se mi je malo zasmilil, ker se je v tej situaciji res izgubil in sprejel vse možne napačne odločitve vključno s tistimi, ki jih niti dosodil ni. In tekma se je odločila. Sodniki nimajo lahkega dela, sploh ne z nami, predstavniki ekip, trenerji in igralci. Bo drugič bolje in gostje bodo zagotovo iskali revanš na povratni.

Potem, smo šli v bazo preko ceste. Tam so bili vsi. In govorili smo o vsem. Eni so rekrutirali druge za drugo leto, pa šimfali Hardna, pa lučke na Piramidi. Kakorkoli že, fajn je to basket druženje v decembru. Ma neki šmek.

Se vidimo na tekmi proti Staršam še na hujši decembrski datum. 21.12. Pol pa zaključek, na hard way.

Lp iz druge in hvala Oliju za top posnetke.

  1. Aljoša, tokrat, ker si dobro igral…drugič pa….je penkalo tvoje 😊 Team »desižn«

 

Fotogalerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja