Adeccovci in nova sezona!

16. 11. 2019 ob 17:00

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco3223281194
KK Ruše1123202680

Statistika

Poročilo

Adeccovci in nova sezona!Adecco - Ruše

Pozdrav v novem prvenstvu Lige Parkl od Adeccovcev!

Dvorana 2. Gimnazije je v soboto pozno popoldne doživela letošnjo premiero igranja tekem v ligi Parkl, sezona 2019/2020. Glede na razporede tekem v dvorani druge letos ugotavljamo, da bodo kar 4 ekipe dvorano vzele za domačo in se bo dogajalo skoraj vsako, če ne zares vsako soboto.

Adeccovci smo dodobra proslavili svojo peto zvezdico, si vzeli čas za razmislek, spremembe, motivacijo in nov zagon. Osvežili smo vrste in komaj čakali stopiti na parket. Prvo kolo in Igor in njegovi ruški medvedi. Zdaj že tradicionalni in spoštovanja vreden nasprotnik. Srednja tribuna dokaj polna in čas je za igro.

Domači so bili več kot lačni igre in takoj prevzeli vajeti v svoje roke. Prva peterka Adecca je najprej dobila skok in pokazala malce drugačen sistem igre, kot v prejšnji sezoni. Kapetan Stojković je tako zavzel svoje staro igralno mesto in ga takoj »oplemenitil« z dvema doseženima trojkama. Hitre akcije v režiji Škrbiča, zanesljivost lanskega MVPja finala Tjaža in iznajdljivost visokih igralcev domačih Bručija in Ritlopa, je botrovala hitri in visoki prednosti domačih. Prva četrtina je bila resnično odraz želje po igri in predvsem ekipne igre Adecca. Gostje iz Ruš so se trudili držati priključek, ampak sam začetek tekme je resnično šel na roko domačim, ki so zraven tega uprizorili nekaj res vrhunskih akcij. Druga četrtina rotacija in nadaljevanje prve četrtine. Domači so malce stopili iz plina, kar je tudi posledica rotacije in morda »še« rahle neuigranosti v različnih postavitvah. Novinec Ivčič si je hitro prislužil osebne napake in svojega izrednega potenciala (še) ni mogel prav pokazati, Nikola malce slabši strelski dan, Tedi Horvat je letel po igrišču, kar je za nas vse nekaj novega in posledica izredno dobre telesne pripravljenosti, Uršej klasično dobro. Skratka napak ni bilo in rezultat po polčasu je dal slutiti, da bo zadeva zelo jasna.

Pri gostih ni bilo kaj kalkulirati, kaj izgubiti. Zaigrali so sproščeno. Petek je poskušal iz razdalje, zelo pozitivno presenečenje pa je bil neustrašni in zelo iznajdljivi Ivanovič, ki je tekmo končal s 25 točkami.

Do konca tretje četrtine so Adeccovci svojo barko vozili kot so želeli. V zadnji četrtini pa se pojavi nek sindrom, za katerega še iščemo ime. Morda je dovolj igranja ¾, a po pravilih se pač igrajo štiri. Domači so z menjavami poskrbeli za povsem apatičen zadnji del tekme in če bi gledalci za to morali plačati vstopnico, bi lahko v tistem trenutku mirno vrgli na parket vse, kar imajo pri roki in nezadovoljstvo bi bilo upravičeno. Adeccovci so v zadnji četrtini razočarali s pristopom v prvi vrsti sebe, pa še gledalce in potem še vodstvo. Nerazumljivo in zagotovo se to ne bo več zgodilo, saj se tekma igra 4 x 10 minut in ne 3 x 10 minut. Zmaga domačih kljub temu ni bila v nobenem trenutku ogrožena. Pet igralcev domačih z dvoštevilčno cifro točk, Odličen Beni je zbral 10 skokov, 18 toč za statistični indeks 25, Jure 21 točk, 6 skokov in statistični indeks 21. enakega je dosegel tudi kapetan Stojković. Na parketu je del igre prebilo vseh 12 igralcev domačih. Zahvala našemu Mikiju za vodenje statistike s programom in izredno dosti koncentracije in predvsem lastne volje in veselja.

Čestitke gostom za fer in korektno igro. Ni bilo prevelikih tenzij in vznemirjanja niti za igralce, kot tudi ne za sodnike. Bil pa je Oli in poskrbel za fotogalerijo.

Prva zmaga je tako pod streho in Adeccovci komaj čakajo na naslednji teden, kjer bo derbi posebne vrste. V gosteh bo ekipa KK Icos. Oba kluba veže ista zgodovina, nastanek in letos se prvič razhajajo popkovine teh dvojčkov. Kam merijo Icosi, so dodobra pokazali v prvem krogu in poskrbeli za svojevrsten fenomen v ligi. Mislim, da se še nikoli ni zgodilo, da bi v eni tekmi sin zamenjal očeta, kar sta naredila ata Petrovič in Timon Petrovič. Adeccovci smo z glasnim aplavzom nagradili to potezo in obema želimo veliko dobrega, pa vendar upamo, da ne ravno prihajajočo soboto. 😊

Kakorkoli, dan za derbi bo in impulzi na 150!

Ostanek večera smo lepo preživeli preko ceste in skupaj z Vikingi rešili politični, športni, družabni, turistični, svet stav in še kaki svet. Tak..kot se spodobi seveda. In ja, tudi Icosi so bili, a naj neke stvari ostanejo preko ceste. 😊

Lep pozdrav iz druge.

Battisti

Slike Oliver Kolenič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja