Ptujska Gora močnejša

17. 1. 2020 ob 20:30

@KK Beltinci

Ekipa1234T
KK Beltinci161981255
ŠD Ptujska Gora1115201561

Statistika

Poročilo

V petek, 17.1.2020 smo se igralci iz Beltinec pomerili z ekipo Ptujske Gore. Nasprotnika poznamo bolj slabo, srečali smo nekajkrat na poletnih Streetball turnirjih, posamezniki se srečamo vsako leto na sejmu Agra v Gornji Radgoni, do sedaj pa smo odigrali samo eno medsebojno tekmo (kvalifikacijsko tekmo za 1. Parkl ligo pred 3 leti). Na domači klopi se je pred tekmo zbralo 8 igralcev (prišli so tudi vsi 3 igralci, ki z nami igrajo samo Parkl ligo), gostje pa so na »dolgo pot« v Prekmurje prišli s 7 igralci.

V prvi četrtini smo videli dinamično, hitro igro s precej napakami. Prvi koš so zadeli gostje (Kamenšek trojko), smo pa na drugi strani z enako mero vrnili tudi domači (Lebar). Hitra igra se je nadaljevala, pri čemer smo domačini igrali predvsem pod koš, gostje pa so poizkušali z metom za tri točke in prodori. Kljub precej zgrešenim zicerjem domače ekipe se je prva četrtina končala v našo korist z nizkim rezultatom 16:11. V drugi četrtini se je podobna igra nadaljevala, razlika pa je narasla še za dodatne 4 točke (polčas se je končal z rezultatom 35:26 za Beltince).

V drugem polčasu gostje preidejo na consko postavitev (1-3-1), kjer so se začele težave domače ekipe, ki se proti tej obrambi nikakor ni znašla. Met za tri točke in z krila nikakor ni stekel, prav tako pa smo težko dosegali koše pod obročem. Na drugi strani so se gostje na podlagi uspešne obrambe razigrali še v napadu ter nam z protinapadi in igro pod koš povzročali velike težave. V tej četrtini smo zmogli vsega 4 koše (8 točk), medtem, ko so gostje dosegli 20 točk in ob koncu 3. četrtine prešli v vodstvo za 3 točke (43:46).

V zadnjo četrtino smo šli igralci Beltinec trdno odločeni, da goste ujamemo in jih prehitimo. Na žalost smo po 2 minutah že naredili 4 osebne napake (bonus), gostje pa so se izkazali za izredno zanesljive pri metanju prostih metov. Priključek z njimi je držal edini razpoloženi domači igralec Kukel (skupaj 21 točk), ki je v tej četrtini sam dosegel večino domačih točk (10 od 12). V zadnji minuti še 2 poskusa za 3 točke domače ekipe, ki pa nista bila uspešna in gostje so svojo prednost zanesljivo ubranili oz. jo rahlo povečali. Končni rezultat je bil 55:61 za Ptujsko Goro. Čestitke gostom za zelo dobro in fer igro, domači pa naslednji vikend gremo iskat nove točke v Podčetrtek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja