Debitanti uspešno

15. 11. 2019 ob 20:30

@KK Beltinci

Ekipa1234T
KK Beltinci2216161973
KK Podčetrtek2320132278

Statistika

Poročilo

Košarkarji iz Beltinec smo začeli z novo sezono tudi v PARKL ligi. Zdaj že skoraj tradicionalno, četrto leto zapored igramo 2 ligi (poleg Ptujske košarkarske lige še Pomursko košarkarsko ligo), kar pa nam predstavlja tudi čedalje več organizacijskih, kadrovskih in zdravstvenih težav (poškodbe).Pred začetkom sezone smo nepričakovano doživeli nekaj odhodov, na podlagi katerih smo se dogovorili, da ne bomo izstopili iz PARKL lige, ampak se bomo preselili iz 1. PARKL lige v 2. PARKL ligo.

V 1 .krogu nam je žreb namenil novince v ligi, ekipo Podčetrtka. Kljub nepoznavanju ekipe smo vedeli, da gre za zelo dobro, izkušeno ekipo, ki zna igrati košarko. Na domači klopi se nas je zbralo 9 igralcev, med njimi tudi 2 nova (Balažic in Virtnik), gostov je prišlo 8. Začetek tekme je pokazal vse slabosti letošnje beltinške ekipe, ki se v prvih 4 minutah sploh ni znašla na terenu, gostje pa so to izkušeno izkoristili in naredili delni rezultat 14:2 (njihov met za 3 točke v tem obdobju je bil 100%, 4/4). Po minuti odmora smo se vseeno zbrali in zaceli igrati. Do konca četrtine smo goste skoraj ujeli, predvsem z borbenostjo v obrambi ter z igro pod koš v napadu. Rezultat prve četrtine 22:23 za goste. V drugi četrtini se je borbena igra nadaljevala, pred odmorom so gostje vodili za 2 točki ter imeli zadnji napad. Žoga je prišla do Trupaja, ki je v zadnji sekundi zadel met za tri točke z približno 9 metrov v stilu Luke Dončica ter s tem povečal razliko na 5 točk (rezultat polčasa je bil 38:43).

V odmoru smo se na domači klopi zmenili, da nadaljujemo z borbeno igro ter poskušamo umiriti goste, ki so nam dajali koše predvsem z metom za tri točke ter iz protinapadov.  Gostje so nam že na  začetku četrtine pobegnili na 9 točk razlike (38:47) in zopet smo bili prisiljeni vzeti minuto odmora. Po odmoru je začela v napadu  delovati naša centrska naveza Novak-Balažic, ki je tudi dosegla večino točk v tej četrtini. Goste smo do konca četrtine ujeli in glede na rezultat se je obetala razburljiva tekma za zmago do konca (rezultat po 3. četrtinah je bil 54:56).

Zadnja četrtina je bila dinamična, borbena z obeh strani. Razlika se je konstantno gibala med 2 in 5 točkami razlike, domačini pa smo imeli nekajkrat možnost, da bi goste prehiteli. Na koncu so odločali prosti meti, kjer pa so bili gostje uspešnejši. Pri vodstvu za tri točke 73:76 so v zadnjem napadu 4 sekunde do konca izvedli protinapad z polaganjem in tako postavili končni rezultat 73:78. Čestitke gostom za dobro tekmo in druženje po tekmi (okušali smo bograč in Prekmursko vino v City caffe-ju v Murski Soboti), domačini pa gremo že naslednji teden v lov na prvo zmago proti ekipi Sladkega Vrha.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja