Ova noč ni bila njihov dan

KK Starše : KK Paloma 72:49 (11:15, 23:7, 19:15, 19:12)

KK Starše: Lah 7, Pesek, Potisk 31, Pušenjak, Besedič 11, Kodrič 8, Vodušek 3, Trifkovič P. 8, Trifkovič V., Črešnik 4
KK Paloma: Kikl 20, Mezgec 5, Cehnar 6, Arzenšek 2, Breg4, Dolar 2, Kneževič 1, Stampfer 7

Obe ekipi sta pričeli tekmo “neogreti” in šele v tretji minuti smo dočakali prvi koš na tekmi – trojko, kdo drugi kot Potisk, ki je praktično sam držal ravnotežje z gosti (10 točk Potisk že v prvi četrtini). Gostje so minimaln povedli že v prvi četrtini in vodili 19:22 še na začetku druge četrtine. Nato se jim je koš domačih “zaklenil”. Potisk je še naprej pridno polnil gostujoči koš. Pridružil se mu je še Kodrič, ki je v napadu izražal zanimiv stil gibanja pod košem, ki bi potreboval še dodatne pomožne sodnike ali sodnike s kakšne plesne šole za ocenjevanje umetniškega vtisa. :)

Da je bramba domačih dobro funkcionirala, je v igro še pred polčasom vstopil naš “strateški center” Čiro. Ob Črešniku in Potisku so še naprej večali razliko in ob polčasu +12 za domače.

V tretji četrtini trener domačih ni menjaval peterke, čeprav je štela skupaj okrog 250 let

(obstaja starejša peterka, ki je zmagala na tekmi v PARKL ligi?). Potisk je sicer dosegel zanj skromne 4 točke, a se je ogrel Besedič (7 točk) in prebudil Trifkovič mlajši s “Pesekovo” trojko. Ekipi Starš je uspelo izpeljat celo nekaj domiselnih napadov, česar nam v prejšnjih tekmah ni. Gostje pa še vedno niso našli rešitve v napadu in ob minuti odmora za goste je bil rezultat na semaforju 44:22 (delni rezultat 25:0). Do konca četrtine je Kikl zadel 10 točk za goste (2 trojki Kikla in še ena Hercega) in znižal rezultat na +16 za domače.

V zadnji četrtini so gostje poskušali s pokrivanjem po celem igrišču a so bili delno uspešni in na koncu zaslužena zmaga domačih.

Gostje so nastopili oslabljeni in več kot očitno “ova noč ni bila njihov dan”.

Vsem sodelujočim v ligi PARKL – vodji lige, sodnikom, pomožnih sodnikom, sponzorjem kot tudi tistim, zaradi katerih ta liga obstaja tj. tekmovalcem in simpatizerjem lige PARKL želim uspešno novo leto 2015.

 

Vlado Trifkovič

Povej naprej ...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja